Емануела споделя, че няма много време за фитнес, но когато има възможност предпочита да не е нещо силово, а по-скоро отпускащо и стягащо.

"Не си падам по уморителните упражнения. Не смятам, че една жена трябва да прекарва по 2-3 часа във фитнес залата, потейки се."

Певицата не одобрява хранителните добавки и разказва, че за нея най-важни са натуралните продукти. "По-добре да изям един плод или нещо, което ще ми осигури витамини и минерали в чист вид, за да ме зареди за деня. Няма нищо по-хубаво от натуралните неща. Всичко останало в опаковка за мен не е натурално".

Според нея фитнесът трябва да доставя удоволствие и в никакъв случай да не се превръща в мания, защото всяко нещо, с което се прекалява води до обратен, често пъти негативен, ефект, цитира blife.bg. "Хубаво е да си строен, но не и да прекаляваш с това".

Ако трябва да избира между фитнеса и секса, Емануела е убедена, че и двете оформят фигурата, но тя залага на упражненията в леглото. "Аз залагам на секса, тъй като, както казах, от постоянните ми ангажименти нямам време много да спортувам. А относно връзката между тях – и двете извайват тялото ти, но по-добрият вариант е едновременно да оформяш тялото си и да се наслаждаваш на това, а не да се потиш във фитнес залата".