- Еми, как се стигна до участието ти в "Под прикритие", който в момента е най-гледаният сериал?

- Те ме поканиха. На мен ми беше малко странно в началото заради сцената, в която участвах.

- В нея Куката се опитва да прави брутален секс с теб, нали?


- Да, ами странно ми беше, но се получи готино. С Куката се работи много лесно, както и с целия екип, защото са доказали се професионалисти. Режисьорът Димитър Митовски вече е доказано име след многото му сериали и филми.



- Актьорските изяви те влекат. Мислила си си по-сериозно да градиш кариера в тази насока?

- Честно казано, не съм мислила. Не знам дали бих го направила. То при мен всичко е предизвикателство и го решавам на момента. Дори и сега да кажа: "Не, няма да го направя", може да се окаже, че неволно съм излъгала, защото мога да реша нещо изненадващо. По-импулсивна съм и действам смело.

- Как е любовта при теб?

- Ами още вярвам, че я има. Искам да ми се случи по-бързо.

- Имаш ли човек до себе си?


- Предпочитам да не казвам.

- Тоест имаш.


- Имам, но нещата не са толкова сериозни, че да обявявам публично. Смятам, че този път ще бъда малко по-предпазлива и малко по-встрани ще държа личния си живот.



- Какви изводи си направи след драматичния брак и развод с Никола?


- Най-важният извод - да не взимам прибързани решения. Решението ни да вдигнем сватба беше доста прибързано и сега го осъзнавам.

- В какви отношения сте към днешна дата?


- По-скоро приятелски. Нямаме някакви скандали или нещо от сорта.

- Имаше случай, в който бившият ти съпруг те е нападнал в столична дискотека. Какво се случи?

- Това беше негова емоционална реакция, защото го поздравих. Той като че ли малко по-трудно изживява раздялата ни, въпреки че знае, че няма как двамата да сме заедно. Изживяваше си го по някакъв начин и искаше да ме свали от сцената, защото поздравих неговата компания, че празнува развода ни. Това беше на шега, но той не го прие добре, защото не е празнувал никога раздялата ни. Може би му трябва повече време, за да преживее нещата.

- Би ли се омъжила отново?

- Да! Защо да не се омъжа пак?! И ще имам някаква хубава сватба. Бих се омъжила само с мъжа си на някой красив остров, както направиха Николета и Валери. Това беше доста романтично. Дано да ми се случи.

- А за още деца мислиш ли?


- Да, искам да имам второ дете и смятам да помисля по въпроса доста сериозно. Много ми се иска да е момиченце. Остава само да намеря хубавия татко.



- След поредицата от хитове напоследък подготвяш ли нови проекти?


- Да, разбира се. Дори в момента съм тръгнала към звукозаписното студио и ще записвам нова песен. Тя е почти готова, остава само някои неща да се дооправят. Надявам се да заснема и видеоклип към нея.

- Много актуално е да се говори за криза в попфолка. Ти как виждаш нещата като човек, който е в тези среди?

- Първо, не смятам, че има криза. И второ, мисля, че доста преекспонират думата "попфолк" с чалгата, която беше преди. Песните от миналото вече ги няма. Мисля, че не всички, но като цяло колежките и колегите ми правят качествена музика. Клиповете също са хубави. И не са вулгарни, за разлика от други браншове, които само се бият в гърдите. Като цяло попфолкът е музиката на народа, защото ги разтоварва и ги кара да се чувстват по-добре. Промяна има - затова се казва попфолк, а не бясната чалгия от едно време. От изпълнителите също има доста стойностни хора. За пренасищането и лошия имидж на попфолка не са виновни изпълнителите, а продуцентите, защото дават поле за изява на куцо и сакато. Но пък това си е бизнес стратегия. Не смятам, че има криза или хората не обичат певиците си. По-скоро се води някаква кампания и браншът се напада като цяло. Може би ги е яд, че това е най-успялата музика и другите не могат да се наложат.

- Това е и част от народопсихологията ни - да завиждаме на успелия.


- Точно. Ако не ти се слуша нещо, не го слушай. В крайна сметка се получава едно естествено сито и се отделят качествените изпълнители. На пазара остават само най-добрите и те се стараят много.

- Какво мислиш за възхода на родната поп музика?

- Правят се много парчета, но ми прави впечатление, че много-много вече не се слушат. В дискотеките парчетата не се въртят толкова много, както преди година и половина. Там има някакъв спад, защото може би прекалено много са вулгарните неща. Може би затова по някакъв начин много хора се отдръпнаха от тази музика. Имаха своя възход - преди година бяха много слушани, популярни и харесвани, докато в момента не ги чувам.

- Какво ти е мнението за дует на фолкпевица с рапър?

- Аз съм правила, и то по времето, когато тяхната музика не се слушаше. Записах с Румънеца и Енчев. Ако има нещо интересно, пак бих го направила. Доста често тази колаборация ни я показват световноизвестни колеги от различните жанрове, които правят дуети помежду си. Мисля, че им се получава много добре. Малко ми е смешно това деление на браншове. Повечето ми парчета са поп, така че има и музикални инвалиди, които не познават песните, наричайки ги чалгии. Световната поп музика вече вкарва чалга елементи. Няма лоша музика, защото който пее, зло не мисли. Ние много вдигнахме летвата и много от поп изпълнителите не могат да стъпят на малкото пръстче на някои от фолкпевиците.

- Вие често влизате във войни. Защо се получава така?


- Няма как да не се караш с някого. Човешката злоба е много голяма. Не може да се размине без дрязги и пререкания. Аз съм много избухлива - някой като ми каже нещо, веднага му отвръщам, защото няма да му остана длъжна. Има и такива, които го правят от яд. От една страна, това е хубаво, защото създава конкуренция.

- Ти с кого си в конфликт?

- Аз си уважавам колегите. Може да не ми харесва като човек, но се е постарала да направи песен и клип. Колегите ми се стараят, но това, че не харесвам някого като човек, няма никакво значение. Трябва да се гледа професионално на нещата. Но ние в България нямаме толкова широко скроен мироглед. Фразата "Не е важно аз да съм добре, а Вуте да е зле" мисля, че важи с пълната си сила.

- Какво искаш да ти се случи през тази година, за да те направи наистина щастлива?

- Мен вече ме е страх да си пожелая каквото и да е. Искам да съм щастлива, близките ми да са живи и здрави и да има по-малко злоба. България да бъде малко по-обединена. Хората да не се делят за всичко и да бъдат по-позитивни. Искам да си изберем политици, които да не мачкат толкова много народа. Не искам да си пожелавам нищо конкретно за мен, защото това, което искам, просто го правя и то се случва. На мен каквото трябва Господ ми е дал.

Източник: bgdnes.bg