Гневно скочи срещу Евгени Минчев синът на естрадната българска легенда Емил Димитров, видя "България Днес".

Въпрос на време е скандалът между двамата да избухне с пълна сила и да разтресе родните ВИП среди.

Емил Димитров-младши е категоричен, че в книгата, която лордът написа и представи вчера, за баща му няма и капка от истинския образ на певеца.

"Не всеки спомен за Емил Димитров е Емил Димитров! Искам си татко, не искам книги!" - отсече Емо-джуниър.

Наследникът на естрадния изпълнител избухна минути след интервю на Минчев, в което паркетният тигър разкри подробности около книгата си "Моят Емил". В нея светският хроникьор споделя спомените си от Емил и тайни от личния живот на звездата, които до този момент са останали скрити в публичното пространство.

"Човек, който пие от сутрин до вечер, е човек, който не може да преживее реалността. Идваха хора в неговата вила, които носеха бутилки водка, напиваха го, съсипваха го. Бившата му жена Мариета го окраде и замина в чужбина. Той беше съсипан от хората около себе си, а аз не можех да го спася, защото бях сам срещу всички" - разкри Евгени, който започва да пише книгата за Емил преди години.

Евгени се запознава с импресариото на Емил Васил Андреев - известен поет, драматург и организатор на концертите на изпълнителя през 1981 година. Това води до пряк контакт с Емил, който по онова време е един от най-недостъпните български певци, заобиколен от антураж, съпруга и дете.

Емил Димитров-младши неведнъж е изразявал недоволството си от решението на Минчев да издаде книга за баща му. Въпреки че в "Моят Емил" не е отделено място за семейството на изпълнителя, синът на Емил е категорично против произведението да вижда бял свят. Наследникът на певеца е признавал в свои интервюта, че самият той иска да напише книга, в която да събере спомените за родителя си.

Димитров-джуниър далеч не е единственият, който въстана срещу Минчев. Редица популярни български личности изразиха възмущението си от писанието на лорда. Певицата Мариана Попова бе една от първите, застанали на страната на Емил-младши.
"Попова, напиши и ти книга за него. Ти поне можеш да пишеш!" - посъветва я синът на естрадната звезда.