Емил Каменов е един от най-ярките герои на тв форматите. Той се оказа „Къртицата“ от едноименното риалити, от което прибра близо 100 бона награда.

Беше фаворит и за спечелването на „Биг брадър ол старс”, но сензационно и учудващо за мнозина отпадна преди финала.

Пред репортер на „ШОУ“ Емо издава къде крие парите си, от които е взел единствено и само за лечението на баща си. Без притеснение „символът на Северозапада” разкрива любопитни неща от живота си, за които до този момент не е споделял.

- Емо, наистина ли пред камерите играеш и използваш този специфичен северозападен диалект, а в реалния живот си съвсем различен?
- Не бе – как да съм играл?! Нема такова нещо! Зависи от средата, в която съм. Като съм си с моята приятелка, няма да тръгна да й говоря на „ма“ и „бе“! Но когато ме ядосат, става точно така, както всички видяха в Къщата. Аз в „Биг брадър“ се почувствах като у нас си и затова си говорих така. В Къщата бех един месец, в предното предаване 3 месеца – нормално е да се отпусна и съм си бил тоя, дето съм си по принцип. Въпреки че при некои от съквартирантите имаше некаква доза актьорско майсторство. Това не искам да го коментирам – така са си преценили, така са направили. Такава им е била стратегията – некои успеха, други - не. За мен, в едно такова предаване морал няма. Този род предавания не са морални, сега да си кажем к‘вот си е! В „Къртицата” имахме един такъв моралист (визира Евгени Иванов-Пушката – б.а.), и в това предаване имаше хора дет се правят на морални, ама… Като влезеш в един такъв цирк – не може да има морал! То е събличане, обличане, псуване, викане, трескане, говорене на глупости – не може с всички да се съобразяваш! Аз пък най-вече не се съобразявам, да ти кажа честно!

- Говори се, че парите от „Къртицата“ не си ги пипал – взел си малка сума, която е била нужна за лечение на баща ти. Какво му е, добре ли е той и за какво спестяваш печалбата?

- Ех, тези пари – толкова са важни за всички, леле майко! Нормално е да помогнеш на родителите си. Баща ми прекара тежка болест, с операция е на белия дроб и помогнах за лечението му. Благодарение на Господ се случи, че аз спечелих в „Къртицата“ и успях да му помогна. Иначе парите ми са си толкова, колкото са ми дали. Не ги крия под възглавницата и тем подобни, както се изписа – има си банки за тая работа. Имам си цел, искам да направя нещо за себе си и семейството ми. С татко ми имаме някакъв план, който ще го спазим. Но не искам да говоря повече за това.



- Попаднах на информация, че хонорарът ти от шоуто „Биг брадър“ е 20 бона и ще го инвестираш в… сватба?
- Нема такъв хонорар. Аз съм доволен от това, което са ми дали, всеки има право да си се пазари доколкото иска. Хонорарът е добър, но не е 20 бона. Все още не сме говорили с моята приятелка за сватба, кръщенета, новобрански и тем подобни. Ние сме си заедно и това не означава, че трябва да правим нещо и да го отбележим с нещо по-специално.

- Как реагираш в ситуации, когато някой ухажва твоята приятелка?
- Нема такава възможност! Некой друг да я ухажва – дотук с тоя въпрос! Такива възможности нема, никога не са се появявали, никога няма и да се появят. Давай другия въпрос!

- Е, може някой да не знае, че ти е приятелка и да си пробва късмета? Предполагам ходи сама понякога…?
- Нема такива хора, дето не знаят, че е с мен! Нема какво да говорим по тоя въпрос! Аз ходя навсякъде и тя винаги е с мен. Ние сме си самодоволни да си ходим двамата. Не е интересно да си ходи всеки поотделно. Нема такава възможност и като ти го казвам – казвам ти го на 100%.

- Бил ли си се за жена някога?
- Ти, ти, ти… – какъв е тоя въпрос, дето ми го задаваш?! Така, като ме гледаш, дали ти приличам на некой, дето не се е бил и не само заради жена?! За жена съм се бил и това е било справедливо. Аз съм се бил за такива глупости, дето не можеш да си поверваш! Кой мъж не се е бил за жена? Има ли такъв? Бил съм се много. Като ме гледаш каква ми е изкривена физиономията – не е щото така съм роден...

- В „Биг брадър“ без малко да отупаш и Тодор Славков, който напсува майка ти. Какво те спря да не му зашлевиш един и извън Къщата как реагираш на подобни обиди?
- Не съм толкова глупав да се сбия в предаването. И в „Къртицата“ имаше абсолютно същата ситуация с друг участник. По некой път требва и да мислиш. Аз знам, че лесно ще натупам както Тошко, така и оная, но излизаш глупав в ситуацията. Ще ме изгонят от предаването и оттам ще почнат едни съдилища-мъдилища, едни неприятности, пък аз съм имал много неприятности и не искам да имам отново. Аз съм работил като охрана и мисля, че знам докога ми е търпимостта и как мога да се контролирам, знам във всяка една ситуация как да реагирам.

В такъв тип предаване не можеш да си позволиш да се сбиеш, защото ще те изгонят, няма да ти платят и ще те съдят. Твърде е глупаво от моя страна да го направя. В ситуацията с Тошко ме подразни напсуването му и аз си помислих, че напсува и мен. Тогава беше рожден ден на майка ми и затова така се получиха нещата. Но Тошко е много добър човек, аз много го уважавам. А ако такова нещо ми се случи извън камерите – тогава вече ще има „тутракан“. Бързо паля и да не си ми пред очите.

- Нека кажа първо, че всичкото това, дето се изписа за Пламена, стана заради този сериал дето правихме вътре. Всичко беше една много голема шега. Както съм се шегувал с нея, по същия начин съм се майтапил и с Катето, с Петя Буюклиева, с Калина… По абсолютно същия начин съм говорил и на тех. Не знам защо се акцентира толкова, че аз говоря така на това момиче само. Видях, че не е правилно и се извиних, това да е продължило 2-3 дена най-много. След това никога повече не съм я обиждал, бехме си приятели вътре.

От какво да се притеснявам?! Катето е майтапчийка, знае, че всичко е майтап. Тя нема никакви проблеми по този въпрос. За кое да ми се разсърди – че си правим майтап и да ни е по-весело вътре ли?! Ако на нея не й е харесало – ще ми каже. Тя се майтапи по същия начин и с мен, тук нема място за сърдене. Катето е народен човек, нема тънга-мънга.

- Най-доволен съм от Тодор Славков, Ники Китаеца и Пламена. Това момиче Пламена е много добро, а се изсипа целата помия върху нея. Дано да й тръгне кариерата, добро момиче е и дано успее. Тошко и Ники са ми приятни, бих ги нарекъл дори приятели. Тодор Славков е много умен човек, нищо, че пие. Той не пие от това, че е щастлив и че му е весело. Този човек не е преживял много хубави неща. На мен ми е приятно, че Тошето спечели. Не съм се разочаровал от никого. Всеки се изяви по неговия си начин добре – дали със стратегия, дали с омайване, всеки си изигра картите по различен начин. Не мога да кажа, че имам лоши намерения към някого. И Катето си е добра, и Калина си е добра, и Христо си е добре, за Петя Буюклиева какво да кажа – тя си е много добре (смее се).

- Не съм бил никога лидер, даже съм ял много бой.

- А кой? Ти да не мислиш, че съм роден такъв, 120-килограмов?! До 2006 година бех 80 кила. Както искаш, така ме гледай! Като ученик, като малък, си ме биеха много, в Северозапада си е бой, нема „извинете“. Там си се биехме много и аз все си `одех бит. После почнах да тренирам разни работи, горе-доле понаучих се нещо, пораснах вече, и почнах и аз да се бия. Пак ме биеха, после аз бия, но в един момент започнах само аз да бия. Детството ми беше хубаво - сам съм на майка и татко, нямам братя и сестри – всичко си е било за мен. Не бех силен ученик, напротив – само дивотии и простотии съм правел.

- Баща ми редовно си `одеше в училище. Обиждах най-много учителките, псувах ги, не влизах у часовете, гонех ги, двойки, поправителни, бой по коридорите, още искаш ли да ти изреждам?!… Директорката викаше баща ми в кабинета си. Не са ме изключвали, `щото баща ми се спасяваше – носеше уискита, пари, бонбони... Той е международен шофьор и по ония години немаше хубави цигари, ала-бала. Носеше човекът със стекове, обзавеждаше ги заради мен и така ме спасяваше.

- Удрял съм, да, чак инвалид никой не е останал, но съм избивал зъбите, чупил съм нос… То това не е и сериозно, на мен 100 пъти са ми чупили носа. Ето, немам и зъби, `що си мислиш, че немам 4 зъба и три пъти са ми чупили носа? Т`ва да не е `щото съм танцувал некъде?!…

- Да, на една дето я фанах, че ми изневерява, в леглото. И ги бих и двамата. Ти кък ще се почувстваш, ако видиш приятелката си да се клеца с друг? Аз я сцепих от бой, и оня го бих, я ги пребих. Заключих вратата и ги бих, ей това напра`их. Рекох да й направя изненада, пък то я останах изненадан. Ама да ти кажа, една жена винаги има за какво да си я удариш. Има един много добър треньор по борба във Варна, баща на мой приятел, той казва: „Една жена се бие един път в живота, ама кък си требва“. Да си знае, те тава е! Има некои жени, дето си търсят боя като заплата. Има такива жени и то не са никак малко. И като й удариш два-три шамара – две седмици е о`кей.



- Буквално те разпънаха на кръст отвън, тъй като в речника си употребяваш много нецензурни думи. Не се ли притесни да кажеш на Катето Евро, че „мастурбира през г*зо“, на Пламена: „парцал долен, ще ти се обърнат джуките от свирки“…




- Разочарова ли се от ВИП-овете в „Биг брадър“, от кого най-много?


- Какъв си бил като малък, имал ли си щастливо детство, лидер ли си бил сред приятели и съученици?


- Ти си ял бой!?!...


- Имали ли са родителите ти сериозни проблеми с теб в училище?


- Удрял ли си някого така, че да му причиниш сериозни здравословни проблеми?


- А на жена посягал ли си?


Интервю: Красимир Красимиров