Видеоблогърът Емил Конрад пусна клип "Правя мусака", в който пародира песента на Гери-Никол "Момиче като мен".

"Не казвам, че е кавър на една песен, но го казвам", обясни той.

В песента "Правя мусака" пее Силвето - Емил слага жълта тениска на главата си, за да прилича на коса, облича се като жена, дори има изкуствен маникюр. Конрад се появява и като рапър с тениска, на която пише "Keep calm and kopai smoti4kata", шапка с надпис "I wanna f... Rihanna", ланец и приглася.

"Жена като мен действа като лексотан.
Няма да се бавя,
искаш ли, ще ти дам...
Правя мусака, рендето търсех,
ще донесеш ли сливова.
Къде ходи досега, питам те,
знаеш ли колко е часа", пее Силвето.

"Златотърсачки като теб много има.
Мусака не бъркат,
а всяка се мисли за неотразима.
Не съм милионер, а ти не си трофей.
Да ме спираш, ти недей.
Искаш да опиташ мусаката,
опитай я и полудей", припява пък Емил.



Видеото приключва изведнъж с черен екран, а Конрад казва зад кадър, че е забравил да плати тока. След това той застава пред камерата и добавя, че няма никакво обяснение за това, което сме гледали:

"Надявам се да ви е харесало. За първи път правя подобна пародия. Не казвам, че е пародия на момиче, което е на 17 години и е полуголо в клипа си, но го казвам."

Тази седмица Агенцията за закрила на детето сезира СЕМ за клипа на "Момиче като мен" на варненката Гери-Никол Георгиева заради провокативния текст и разголената й визия и поиска да спре излъчването.

СЕМ обаче не откри нарушение на Закона за радиото и телевизията и по отношение на аудиторията в клипа към песента. Според председателя на регулатора Георги Лозанов клипът далеч не е образец за вулгарно поведение, още повече, че родителите на момичето са дали своето съгласие.

"17-годишните деца вече не са деца, а нормални членове на обществото. Клипът съвсем не е от най-драстичните форми на този вид визуален спектакъл, който се разиграва по много телевизии. Аудиторията не е заплашена повече от това, отколкото песните в един чалга канал, а клипът не насочен към детската аудитория”, аргументира се той.

Самата Гери-Никол, която стана известна след участието й в "X Factor", определи скандала около песента като безплатна реклама.