При последното си гостуване в “Автограф” Емилия спомена, че набляга на соловите си парчета, но напоследък се оказа доста желана за общи парчета от представителите на силния пол сред своите колеги.

Вече е факт първата песен, която е в колаборация с Коста Марков.

“Споменавала съм няколко пъти с риск да обидя някого, че повече обичам и уважавам по-старите изпълнители – колегите, които бяха вече популярни и тези, с които започнахме в музикална компания “Пайнер”. Имам някакъв афинитет към всички стари изпълнители, а той е от колегите, които познавам от самото ми начало. Дори се сещам, че той изпя вокалите и се включи с нещо като сегашните фючъринги в една от най-ранните ми записани песни “Снежанка”. Този път той ми писа във Фейсбук. Предложи ми да направим нещо заедно и с много голямо удоволствие приех веднага щом чух парчето”, споделя Емилия.

След завръщането си в България Коста Марков гостува първо в “Звездно”, където сподели радостта си да работи в дует с Емилия:



“Честно казано не очаквах да се съгласи. Имах някакви резерви. Все пак не ми е длъжна с нищо, но тя се съгласи веднага щом чу песента. Много съм благодарен и доволен от професионализма и отношението. Пратих парчето и след почти месец ми върнаха вече записано и направено всичко от нейната част”.

Освен “Мъж в сянка” с Коста Марков, предстои да се появят още 2 песни - едната с Борис Дали, а другата с изпълнител, който певицата пази в пълна тайна.

“На Борката няма как да му откажа. Той е човек, който усещам като мой много близък колега и се съгласих без да се замисля, даже без да чувам песента”.

В момента Емилия е една от най-ангажираните изпълнителки на музикална компания “Пайнер”.

Освен отговорностите си като родител, редовните участия и подготовката за концерта във Варна, певицата е в процес на работа по 3 нови проекта, които предстои да се появят много скоро.