Емилия и Галена ще зарадват почитателите на фолклорните ритми със своя дуетна песен.

Новината съобщи Емилия при гостуването си в "Открит микрофон", пише signal.bg. Песента вече е избрана от Галена и остава да бъде записана.

"Правя народния си албум. Него искам да го пусна есента или зимата. Там е по-сложно, защото търся по-стари, автентични песни. С Галена имаме идея да записваме една песен, която се пее на първи глас и бордон. Тя ми я пя по телефона, беше много хубава и текстът много ме впечатли. Та с нея имаме идея да запишем тази народна песен, която да влезе и в нейния народен албум, и в моя народен албум" -  обясни Емилия.

Фолк звездата има в репертоара си немалко народни песни и авторски на фолклорна основа, а сега продължава да издирва още, които да станат част от новия й репертоар. За предстоящия си народен албум е категорична, че ще включва изпълнения от няколко етнографски региона.

"Имам любими песни от различни области. Много харесвам родопските, слушала съм божествени родопски песни. Не мога да изпълнявам шопско, не че не ми харесва, просто не я усещам тази област. Харесвам много тракийските,  странджанските много добре ми звучат, но не съм пяла много от тях. Повечето песни в народния албум ще бъдат тракийски. Искам да си събера и старите песни, които съм пяла през годините - "Молитва за децата на България", "Майчина обич", сега записах две народни песни, които представих по "Планета" - "Сине" и "Ти замина", тези песни също ще влязат в албума.''