Британската актриса Емилия Кларк е коронована за най-сексуалната представителка на прекрасния пол в света от американското списание „Ескуайър“.

"Емилия може да бъде страховита, може да бъде и дружелюбна. Може да въплъти образа на кралица или на добра сестричка, на убийца или на обикновено момиче, което няма с какво да впечатли“, отбелязва един от водещите експерти на изданието Бенджамин Марковиц.

"Емилия Кларк в "Игра на тронове" е направо незабравима и стана безспорен кандидат "номер едно" за най-сексуалната жена в света.

Това е единодушното мнение на служителите на „Ескуайър“, на техните семейства и приятели“, резюмира ръководителката на проектите на списанието Лиза Хинтелман. През пролетта на 2013 г. актрисата преживя аневризма на кръвоносните съдове на главния мозък след изпълнение на ролята си в пиесата „Закуска при Тифани“ на Бродуей. За ролята на „Майката на драконите“ е удостоена с премията EWwy Award на списание Entertainment Weekly в категорията за „Най-добра поддържаща драматична актриса".