Жената, чиито герой в „Игра на тронове“ вдъхнови най-много клонинги в порно индустрията – Емилия Кларк, ще стартира собствена продуцентска компания след финала на фентъзи епоса.

В редиците й ще са добре дошли само духовити дами с красиви умове, които Холивуд е отхвърлял, или пренебрегвал системно по сексистки причини. „Основната ни закачка в общуването ще бъде от типа на „Да, имам чифт цици – не са ли прекрасни? О, твоите също си ги бива, значи си в клуба.“, споделя за сп.Rolling Stone британката.

Слагайки русата перука на Денерис Таргариен вече близо 10 години в колосалния хит на HBO Кларк е отнасяла доста критики за сцените си с откровена голота. Като майка на драконите в кървавия свят по книгите на Джордж Р.Р. Мартин тя сложи на нощното си шкафче и наградата за „Най-сексапилната жена на света“ за 2015-та на сп. Esquire.

Кларк е наясно, че красотата е силно оръжие и не се страхува да го използва, но открито се бунтува срещу половата дискриминация в киното. Твърдо против е една дама да има по-малко реплики от мъжете, дори когато е център на събитията в сценария, както и да идва поне пет часа по-рано за грим и прическа на сет.

„Леко наивно е да го кажа, но положението е като с расизма. Наясно си с това, опитваш се да го приемеш, докато един ден не си казваш „Боже, та това отношение има "метастази" навсякъде!“. Изведнъж се събуждаш и изкрещяваш в нечие лице „Чакай малко, да не би да ме третираш различно само защото имам гърди? Това наистина ли се случва?!“. Отне ми наистина дълго време да го осъзная. Но се огледах и това се оказа реалния живот.“, обяснява актрисата.

Кларк погребва баща си три седмици преди да започне снимки на „Игра на тронове“. Научава, че е въпрос на часове той да изгуби битката с рака и прекъсва работа по филм в САЩ, за да хване самолета за Лондон. За съжаление изпуска шанса си да се сбогува. „Няма суета на света, която да ти попречи да почувстваш тази загуба. След като татко почина светът стана доста по-враждебно и неуютно място и се наложи да преосмисля коя съм всъщност.“, откровена е звездата.
Премиерата на седми сезон на „Игра на тронове“ е на 16 юли по HBO.