След като стана ясно, че покрай Великденските празници Емилия е пострадала при тежка автомобилна катастрофа и е отменила участията си до началото на юни, то певицата реши да проговори за инцидента.

Изпълнителката написа в личния си профил един дълъг и много личен коментар относно своето душевно състояние в момента.

"Прекарах тъмни и страшни нощи в които се питах: Защо??? Нима животът и любовта ме бяха изоставили... Тичах по пътища, лутах се прескачах прегради, падах сто пъти. Прекосих реки и толкова студени пустини. Носих товари на онези които не спазват правилата на живота, но все пак усетих топлината и силата които загубих. Разбрах в сълзите си това което ми нашепваха... Умолявах вятъра да ме вземе в прегръдките си за да ме отведе много на далеч, там където не съществуват болката и тъгата. Следвах стъпките му които ми нашепваха: За да знаеш къде отиваш, трябва да не забравяш от къде идваш!!! Това е всичко което ми остана, но ме кара да не падам духом, защото знам от къде идвам: Аз знам къде отивам защото знам от къде идвам!!!".

Почитателите на певицата веднага побързаха да й пожелаят скорошно оздравяване и да я утешат. Ето и част от коментарите: "Бързо оздравяване Еми. Всички сме с теб", "Еми оздравявай че няма кой да ни радва с песните си", пише lifestyle.bg.

Припомняме, че певицата претърпя катастрофа, вследствие на която има пукнато ребро и счупен нос. По последна информация изпълнителката вече се е подложила на операция за възстановяването на носа си, но не е била напълно успешна и ще си направи втора. В момента Емилия си почива и е преустановила участията си.