Емилия подкрепи коментарите на феновете, които в последните години дават категорично да се разбере, че са наясно кога някой или нещо в попфолка не е на заслужената позиция.

В "Открит микрофон'' певицата заяви, че има своето обяснение за поведението на публиката на Годишните награди на "Планета", когато се чуват освирквания във връзка с дадени призове, пише signal.bg.

"Всичко се знае. Щом в коментарите, които чета, има истини в това, което пишат, значи няма тайни. А след като няма тайни, ние не може да се правим на ударени и да кажем: "О, така ли?! Извинявайте, вие сте много неграмотни...". Всичко се знае и не са съгласни една част от хората. Едно хубаво нещо, което се случва в сегашно време, е че младите хора изразяват мнението си, не ги е страх и това е прекрасно, един човек да си изразява това, което мисли, което му е на сърце. Обаче трябва да излиза и от сърцето ти. Не да наплюеш някой, щото всички го правят. Ако ти идва от сърцето, ок - обиди ме, напсувай ме... Но защото всички го правят, дай сега и аз да съм в кюпа, да се вържа в цялата тая картинка - не го разбирам. Това е хубаво, те си изразяват мнението" - разясни тя.

Емилия даде отговор и на многобройните зрителски въпроси във връзка с нейната песен "Ако си звезда", която не бе номинирана за "Балада на годината" и коментира реакцията на публиката.

"Ето, не са съгласни например с наградата на Цвети /б.а. Цветелина Янева, която получи приз "Баладичен хит на 2013 година"/. Аз Цвети я уважавам, баладата й не мисля, че е лоша, напротив - харесва ми много, клипът също е уникален. Ники Нанков е професионалист, вложил е труд. Тя също го каза. Обаче и другите колеги са положили труд. Моята балада не беше в номинация и "Кукла" не беше, но ако почнем да се жалваме... Аз за "Ако си звезда" не съм толкова обидена, колкото за "Кукла". Обидена е силно казано, но просто го подчертавам като една истина, която е писана в хиляда коментара. Искам да защитя не само себе си, а и феновете, които ме подкрепят, пишат и не са спрели да пишат. Искам просто да ги подкрепя, защото аз мога да говоря тук, а не може да поканим всички почитатели да говорят. Искам да защитя тяхното мнение! Често казано, заради тях все още се боря и тия награди като дойдат вече се чудя какво да говоря, как да говоря и кого да защитя - себе си ли да защитя или публиката, която мен ме подкрепя. Хубавото е, че си изразяват мнението и по никакъв начин нищо не остава скрито-покрито" - анализира певицата.



Тя обърна внимание на призовите позиции, които хитът "Кукла" е имал през изминалата година и отсъствието на песента от номинациите за Годишните музикални награди.

"Кукла" беше 5 или 6 пъти на първо място, а нея я няма в нито една номинация. Това са коментарите, цитирам ги - че тази песен изобщо я няма никъде, а като проект тя беше интересна. Но просто така са сметнали от фирма "Пайнер" - не знам защо, нямам представа, какво е, що е, не мога да кажа. Ето аз казвам, че с шефа не съм разговаряла за награди по никакъв начин. Не обсъждаме тази тема. Нито съм питала, нито съм коментирала тази година, нито зная какви номинации имам, даже впоследствие разбрах, че имам 5 номинации" - каза изпълнителката на "Ти си ми".

Емилия припомни, че преди години не е имало такива остри скандирания и освирквания на изпълнители при получаване на отличия и даде пример.

"Едно време, когато Ивана като ставаше "Певица на годината", хората единодушно приемаха. Аз съм била от певиците, които няколко години не са получавали никаква награда. Обаче си стоях отстрани и си мълчах. След като не съм получила, не съм заслужила - това е положението! Нямала съм силна песен, нямала съм силна година. Говоря за преди години, когато Ивана ставаше, когато Десислава ставаше, когато Азис ставаше "Певец на годината". Млада певица, стоя и си мълча, защото виждам, че наистина аз не съм имала силна година. Кофти е да седна да оправям колегите! Както не искам мен да ме коментират, така и аз ще запазя уважението към моите колеги. Говорим за публиката, че публиката не е доволна. Нищо друго не искам да намекна. Трябва да се вижда, да се броят гласовете, всичко да е показно и ако някой не е доволен, да си вземе компютъра и да гласува, всичко да е прозрачно" - на мнение е певицата, пише signal.bg.