Посещението на Андреа в 138-мо СОУ в София на откриването на новата учебна година, което предизвика вълна от недоволство у родителите, е на път да предизвика обществен дебат по въпроса за попфолк жанра и неглижирането на успешните изпълнители, които изпълняват тази музика.

След като късно снощи Андреа публикува отворено писмо до журналистите и изрази своята позиция по повод нападките срещу нея, днес Емилия първа от попфолк гилдията застана в защита на своята колежка и написа във фейсбук профила си:

"С двете си ръце заставам зад откритото писмо, което е публикувала Андреа. Уважаеми журналисти, хора на изкуството, майки, бащи и българи!!! Всеки от нас знае надписа на Народното събрание: "Съединението прави силата"! Би следвало да се замислим доколко ние сме обединени като народ, докога ще се делим, докога няма да уважаваме хората, които с труда си постигат успехи в собствената си държава... Не смятам и не съм съгласна с твърдението, че "фолк певиците" са виновни за нашите неуспехи, за това че няма българско семейство, в което да няма работещи в чужбина, за това че ние "големите деца" издържаме родителите си в България... Преди да изискваш от държавата си, помисли какво си дал за нея!!!"

Източник: signal.bg