Поп фолк певицата Емилия даде едно от най-откровените си интервюта за сп. "Нов Фолк", като сподели истината относно всички неща, които толкова много вълнуват медиите в последно време.

На въпроса дали се чувства добре, изпълнявайки песни в ролята на по-силната жена, тя отговаря:

"Истината е, че аз не съм такава жена. И може би компенсирам в песните! Иначе съм много плаха, не мога да правя първата крачка - никога не съм правила първата крачка към някой мъж. И не знам защо така се получава, но когато изпея такива текстове, просто се харесват! Може би, жените искат да са по-силни, а може би сега, в 21 век, вече са такива."

Естествено, не бе подмината и темата относно катастрофата. Ето какво Емилия сподели:

"Когато полицаите дойдоха след катастрофата, казаха, че при такъв удар в мантинелата тя направо влиза в самата кола и много рядко се случва да останеш без травми, или без да се случи най-лошото... Мога да кажа, че живея втори живот, даже трети - защото като съм била бебе на шест месеца, съм претърпяла двойна бронхоплевмония и майка ми е разказвала, че са щели за малко да ме изпуснат. И сега гледам да казвам на всичките мои близки колко много ги обичам, колко са ценни за мен, че няма да обръщам внимание на незначителни неща, няма да се карам с майка ми и баща ми, с човека, който е до мен... Наистина започваш да разсъждаваш по друг начин и това е добре - признак е, че помъдрявам."

Изпълнителката допълва още: "Аз катастрофирах точно на Св. Св. Константин и Елена. Преди не вятвах много-много в такива неща, но сега наистина вярвам, че Господ и най-вече тези двама светци са ме пазили. Всички ми казаха, че трябва отсега  нататък всяка година на този ден да давам курбан - и с Коко ще имаме заедно празник.  Не случайно, че са точно Елена и Константин - щяла съм да се казвам Елена, така е името на баба ми, мъжът до мен пък е Константин."

Друго нещо, което оставило Емилия без думи е появата на Камелия по време на инцидента: "През 2007-ма, когато ми ставаше лошо, припадах и беше пак неприятен период от живота ми, Камелия беше до мен - по стечение на обстоятелствата, че бяхме на турне. И сега като катастрофирах Камелия пак се появи отнякъде! Пътуваха с Цветин за участие. Първите думи, когато я видях бяха: Ками, ти си ми като ангел пазител! Казах й , че на този ден повече няма да работя, ще давам курбан и искам всяка година да го празнуваме заедно."

Относно професионалните си ангажименти, след видеото на "Щом така го искаш", красавицата смята да реализира гръцки кавър по текст на Росен Димитров и аранжимент на Даниел Ганев и позабравената балада на Мария Кехайова "Грешница".

"Когато пея балади, просто душата си давам. При бързите парчета не е така. Тях ми е по-трудно да ги правя", казва Емилия и допълва: "Ще вложа цялата си душа и сърце в тази балада и ще я изпея по най-добрия начин."