Освен чаровна усмивка и лесносмилаем народняшки хумор, култовият метеоролог на Би Ти Ви Емо Чолаков притежава още едно гигантско качество, което го превръща в любимец на телевизионните зрители.

39-годишният водещ на синоптичната прогноза крие в панталоните си сензационно мъжко достойнство, което кара колежките му в нюзрума да хихикат притеснено в шепичка, а дамската аудитория пред малкия екран да гледа „Времето" с премрежен от копнеж поглед.

Във вчерашното издание на сутрешния блок на Би Ти Ви Чолаков се появи на екран в плътно прилепнал бежов панталон с ниска кройка, който не остави никакви съмнения, че гоцеделчевският левент е най-надареният кадър в историята на телевизията. Чудовищният пакет на метеоролога сякаш напираше да напусне екрана и се вееше феерично при всяко движение на Емо, който невъзмутимо движеше показалката си от Петрич към Добрич.



Според служители на медията фенките на Чолаков рязко са се увеличили и буквално са подпалили редакционните телефони след емисията. Към напращелия синоптик полетели хвалебствия и въздишки. Най-активна се оказала ученичка от Езиковата гимназия в Монтана, която се представила само като Мими. Тийнейджърката звъняла 6 пъти и изявила желание да дойде на стаж в медията, за да бъде близо до идола си, като дори била готова да си плати за удоволствието.

Мъжките атрибути на Емо отдавна са обект на коментари в коридорите на телевизията. Запознати с историята й твърдят, че конкуренция на метеоролога бил единствено осветителят Асен, който работел в Би Ти Ви между 2002-ра и 2004-та, но по-късно емигрирал в Австрия.

„Емил много се гордее със звяра, който крие в панталоните си, и дори ни разсмива с интересни истории от своето детство", твърди колежка на синоптика. „Разправяше ни как, докато бил само на 4 годинки, татко му Тома, който е даскал, го завел в учителската стая, за да покаже какво парче има невръстният му син на колегите си. Докато разгащвал Емо обаче, в кабинета влязла заместник-директорката и припаднала при вида на гордостта на фамилията", добавя жената.