Синоптикът шегаджия Емил Чолаков бил страшно притеснен, че вече остарява и побелява, твърдят негови колеги в Би Ти Ви.

Колоритният водещ на прогнозата за времето чукна 40 през май т.г и оттогава изпаднал в депресия, че годините вече си казват тежката дума и вече не бил в такава прекрасна форма като през 30-те.

Емо Чолаков бил най-притеснен от факта, че побелява. Макар отдавна да се носи нула номер и доскоро да си бръснеше главата през 4-5 дни, сега той правел този ритуал през ден от страх някой да не зърне белите му косми. Въпреки че поддържа спортна форма, водещият бил в ужас от надпреварата с времето.

Емо, който е татко на 9-годишната Ема, се дразнел, ако някое хлапе на улицата го нарече „чичко". „Какъв чичо съм аз, още съм батко", казвал уж през смях Чолаков, но на лицето му се появявала кисела гримаса. Колеги на Чолаков споделиха, че той сам признавал в тесен кръг: „Страх ме е, че остарявам!"

Най-усмихнатият синоптик все пак се надявал, че спортуването и дългите разходки сред природата ще му помогнат да разсее налегналите го след 40-те мрачни мисли. В нюзрума на Би Ти Ви обаче забелязали, че вече, докато представя прогнозата за времето, Чолаков гледа да не се върти много-много, така че камерата да не улавя побелелия му врат, пише '"Всеки ден''.