Колоритният синоптик Емо Чолаков, който е на път да стане доктор по метеорология, призна в ТВ интервю, че прогнозите му не винаги се оказват верни, защото по думите му, времето е Божа работа.

Водещият не отрече вината си, когато миналото лято заблуди хиляди фенове на групата Roxette, като съобщи, че по време на концерта им в София няма да вали, а всъщност точно тогава се изсипа най-проливният дъжд за сезона. „Усещах как цял стадион ме споменава“, спомни си Чолаков.

Той разказа, че му е много трудно само за минута и половина хем да съобщи климатичната обстановка в страната и Европа, хем да разчупи сухата информация като ръси бисери. Заради шоуто, което прави, докато съобщава прогнозата, Емо Чолаков се превърна в любимец на зрителите. Феновете му даже са направили страница във Facebook, където са събрали неговите шеги, като например: „Облаците пъплят като охлюви след дъжд“, пише bliasak.bg.

Синоптикът сподели още, че обожава да прекарва свободното си време с 5-годишната си дъщеричка Ема. „Обичам да се разхождам сред природата, независимо дали е планината или морето“, разказа Чолаков.