Синоптикът Емил Чолаков напусна Би Ти Ви  не заради конфликт с колежката си Натали Трифонова, а единствено поради нискa заплата. Той се е намерил нова, много по-добре платена работа, в която ще има възможност да прилага изцяло знанията си по метеорология и геофизика-специалностите, които е завършил в Софийския университет и дори да ги надгражда.



Емо започва работа на летище „София“ и ще е част от държавното предприятие „Ръководство на въздушното движение“, като основното му задължение ще бъде метеорологично обслужване.
Подобна позиция е изключително важна за въздушния транспорт, защото при полетите едно от най-съществените неща са именно метеорологичните условия, писа „Галерия“.


Същевременно работата като метеоролог на летището е изключително престижна, тъй като условията там са много добри. Запознати издават, че като служител на РВД Емо Чолаков ще прибира 5000 лева заплата. Освен това всички работници на летището получават и допълнителни привилегии като безплатни самолетни билети, карти за градския транспорт, ваучери за храна и задължителни бонуси за Коледа и Великден.