Още в мига преди обявяването на името на "Певица на 2010" на наградите на "Планета", за зрителите в зала "Универсиада" и пред телевизионните екрани, вече беше ясно, че това ще е голямата драма на вечерта.

Милко Калайджиев излезе, за да съобщи името на глас №1 сред певиците, пише signal.bg:

"Какво да ви кажа, много труден избор" - и даде знак да чуе какво ще каже публиката, която отчетливо скандираше: "Преслава! Преслава! Преслава!".

Милко се усмихна под мустак, изчака няколко секунди да долови накъде ще подеме фенската вълна и продължи:

"Много моля...Отдясно чух друго име".

В това време камерата показа близък план на Преслава, която бе доста сериозна и леко притеснена.

"Отдясно са прави. "Певица на 2010" e Галена!" - заключи Милко. Победителката сюрпризира с нова къса прическа.

*Милко Калайджиев връчи наградата "Певица на годината" на Галена

Много от феновете в залата продължиха да скандират името на Преслава и след като новата отличничка на "Планета" се появи, за да получи наградата си.

Галена заяви, че тя е най-голямата фенка на Преслава. Двете певици се трогнаха до сълзи, а доскорошната носителка на наградата Преслава се качи на сцената, за да подкрепи своята добра приятелка, с която впоследствие представиха и дуетната си песен "Хайде, откажи ме" , а кадри от видеоклипа, който двете снимаха в Дубай, се въртяха на мултимедията в софийската зала. 

*Преслава и Галена

"Мога да си пожелая само половината любов от феновете на Преслава" - заяви Галена, а Преслава се обърна към публиката: "Какво съм ви дала толкова? Ще я вземем /б.а. наградата/ другата година. Обещавам" - с усмивка заяви Преслава.

"Аз тази вечер на никой не съм благодарила. Искам да благодаря на Преслава, защото много я обичам, на моето семейство, на моите продуценти. На Господ, че ни е дал сили да правим това, което обичаме и на тези, които вярваха, че и аз мога да получа тази награда" - каза Галена от сцената на зала "Универсиада".

Изглежда и на публиката, и на певиците емоциите дойдоха в повече.

Какво обаче остана недоизказано от сцената и какви знаци доловиха феновете, това без съмнение ще е горещата тема в следващите дни за много медии и форуми.

Общо 25 отличия бяха раздадени на церемонията, ето какви и кои си тръгнаха с тях:

Първата статуетка отиде в ръцете на Цветелина Янева. Тя е за "Най-прогресиращ изпълнител на 2010". Певицата получи наградата от една от големите звезди на фолка Глория, която представи Янева така: "Наградата за най-прогресиращ изпълнител" отива при една много талантлива и чаровна изпълнителка, която за отрицателно време направи редица хитове - Цветелина Янева".

Първите думи на Цветелина Янева, когато получи наградата бяха: "Развълнувах се. Трябва да кажа, че наистина работих тази година. Трябва да кажа също, че вие феновете оценихте моята работа. Благодаря на моите родители за помощта и разбира се на фирма "Пайнер", на моите продуценти, защото ми позволиха да се докажа като добър изпълнител".

*Глория връчи на Цветелина Янева наградата за "Най-прогресиращ изпълнител на 2010"

Втората награда за "Артистично присъствие във видеоклип" отиде в Трио МЕГА - Малина, Емилия и Галена.

Въпреки това наградата отиде в ръцете на актрисата Латинка Петрова.

*Латина Петрова, Малина, Емилия и Галена

Певиците бяха обявени от актьора Станислав Яневски и още при излизането си на сцената Галена заяви: "Благодаря на всички гласували. Не съм говорила нито с Малина, нито с Емилия, но мисля, че статуетката трябва да държи Латинка Петрова!"

*Галена и Станислав Яневски

На свой ред Малина и Емилия благодариха на феновете и статистите взели участие в клипа към песента "Аларма". За финал триото допълниха, че са доказали, че три жени могат да виреят на едно място.

*Трио "МЕГА" - Емилия, Малина и Галена

Първата от специалните награди отиде в ръцете на Константин. Тя е за "Баладичен хит на 2010" за песента "Кажи ми".

*Константин

Втората специална награда е за "Най-слушан DJ хит на 2010" - "Най-добрият" в изпълнение на Мария.

*Мария зад кулисите

Третата специална награда е за "Рингтон на 2010" и я получи Кали за песента "Като те почна".

*Кали

Радио "Романтика" дадоха своя специална награда за "Най-романтична балада на 2010" на Джена за "Всичко давам да си тук".

*Джена

Радио "Веселина" дадоха награда за "Най-звучала песен в ефира" на Галена за "Тихо ми пази".

*Галена

Първата награда, която дадоха "Planeta HD" е за Малина за "Атрактивна и впечатляваща кариера".

*Латинка Петрова и Малина

Наградата за "Фолклорен изпълнител на 2010" отиде в ръцете на Роси Пейчева. Статуетката ú бе връчена от Славка Калчева. "Истинско удоволствие е, че тази награда е в мен. Благодаря на всички аранжори и музиканти, с които работих през 2010 година. На всички онези, които ме обичат и са гласували за мен и не на последно място да благодаря на музикална компания "Пайнер" - най-добрата в България. Благодаря ви!" - заяви развълнувано Росица.

*Славка Калчева връчи наградата за "Фолклорен изпълнител на 2010" на Росица Пейчева

Нелина получи наградата за "Фолклорен албум на 2010" за "Чорбаджи Иван". Тя й беше връчена от именития гайдар Петър Янев. "Много благодаря. Много е хубаво да се получават награди, защото не е лесно да извадиш албум. Искам да благодаря на всички музиканти, без които този албум нямаше да е факт" - заяви Нелина.

*Нелина

Специалната награда за "Традиция и новаторство" отиде при Поли Паскова.

Следващата специална награда бе за "Посланик на българската музика зад граница" и отиде при Емилия.

*Емилия

Третата специална награда е за "Фолклорен хит на десетилетието" - "Бяла роза" в изпълнение на Славка Калчева.

*Славка Калчева

"Видеоклип на 2010" е "Влез" дело на режисьора Ники Нанков. Изпълнители Цветелина Янева и Ionut Cercel. На сцената, за да получи статуетката се появи певицата, която заяви: "Благодаря на всички гласували за този клип. Тази награда не е само моя. Има голям екип, който заслужава тази награда. Никола Нанков, благодаря ти, оздравявай бързо. Благодаря и на целия екип от гримьори, фризьори, на стилиста ми, на Ionut Cercel и на Кости" - бяха думите й.

*Цветелина Янева

Преслава и Елена спечелиха наградата за "Дуетна песен на 2010" с "Пия за тебе". Двете звезди бяха повече от щастливи, след като чуха имената си и се появиха на сцената с широки усмивки. Първа заговори Елена:

"Първо благодарим безкрайно на авторите. На Велислав, на Мариета и не на последно място на вас, че оценихте това, което направихме със сърце и душа" - каза Елена, а след нея Преслава заяви: "Да сме живи и здрави, да има още много хубави песни, да има за какво да пиеме, да се радваме и да сме винаги заедно. Много ви обичаме! Благодаря ви!"

*Елена Паришева и Преслава

Следващата награда е за "Албум на 2010" и бе спечелена от Андреа за албума "Андреа". Видимо доволна певицата получи своята награда и каза: "Искам да ви кажа, че отдавна не съм чувала толкова хубава публика. Много съм щастлива, че ми се връчва точно такава награда, защото един албум е съвкупност от много работа, труд, любов, които влагаме докато правим песните. Искам да благодаря на Цветан Спасов, на Росен Димитров и Кости. Най-вече благодаря на вас, защото вие направихте тези песни хитове!"

*Андреа

Следващата доза специални награди започна с награда за "Хит на лято 2010" - "4 секунди" на Анелия и Гъмзата.

*Анелия взе награда за "Хит на лято 2010" за "4 секунди" с Гъмзата

Специалната награда за "Оригинално медийно присъствие" отиде при Константин.

Наградата за "Най-канен изпълнител в Планета Пайнер Клуб" е Джена.

Бони получи награда за "Социална дейност".

*Емо Чолаков и Бони

Награда за "Пробив на световната музикална сцена" получи Андреа.

*Андреа по време на изпълнението си на наградите на "Планета"

Преслава спечели специална награда на "Пайнер" за "Най-много концертни изяви в България и чужбина".

"Песен на 2010" стана "Палатка" в изпълнение на "Трио БИК" - Борис Дали, Илиян и Константин. Наградата им бе връчена от Малина и Емилия, а момчетата от триото в типично свой стил се забавляваха на сцената. "Благодаря на съдбата и фирма "Пайнер", че ме срещна с тези идиоти" - извика Константин, а Борето допълни: "Коце, ние благодарим за страхотното ръководство". За финал Илиян зарадва феновете с новината: "Очаквайте продължение на "Палатка"-та".

*"Трио БИК" - Илиян, Константин и Борис Дали по време на изпълнението си на "Песен на 2010" - "Палатка"

За втора поредна година Илиян спечели наградата за "Певец на годината". Той бе категоричен, че за него най-голямата награда е признанието на публиката: "Как се става певец на годината? Тренирате повече и така. Това е най-голямата награда за мен, едно много голямо признание от всички вас. Благодаря на моите продуценти Мария и Митко Димитров. Благодаря за разбирателството" - сподели щастливият изпълнител.

*Илиян спечели наградата за "Певец на годината"

И разбира се най-обсъжданата награда "Певица на годината", която Галена грабна.

На церемонията Милко Калайджиев и Теди Александрова представиха дългоочакваното продължение на хита "Хей, малката".

*Теди Александрова и Милко Калайджиев

"Теди е много млада и това и е от първите появявания. Аз говорих с нея и тя се притеснява, но това е нормално. Аз също за първи път правя нещо ново - представям нова песен на такъв форум. Където по принцип се представят наложени неща. Много е закачливо, много готино. Смятам, че веднага трябва да се направи видеоклип, защото песента има потенциал. Ще се постараем да направим нещо интересно. Разбрах, че има клип сниман с близалки, на мой колега, за това ще мислим нещо друго" - разказва Милко Калайджиев в интервю за signal.bg. Вижте видео по-долу, как Милко и Теди представиха песента "Хей, малката 2".

Бони, Флорин Салам и Мистър Жуве представиха съвместния си проект "Повече от любов".

*Бони

Вижте още снимки от събитието:

*Галена изпълнява "Тихо ми пази"

*Борис Дали, Илиян, Надя и Константин

*Галена и половинката й Галин

*Константин и Надя

*Елена Паришева

*Глория

*Илиян и Константин

*Латинка Петрова

*Валя Балканска

*Милко Калайджиев и Галена

*Глория

*Мис България 2010 Ромина Андонова

*Галена и Милко Калайджиев

*Теди Александрова и Милко Калайджиев

*Райна

Вижте фотогалерия:

Годишни музикални награди на телевизия “Планета” 2010

Зад кулисите на годишните музикални награди на телевизия “Планета” 2010

Вижте видео:

Преслава и Галена - Хайде откажи ме, на живо на наградите на "Планета"

Глория - "Женското сърце"

Райна - Ти ли си

Милко и Теди - "Хей, малката 2", на живо на наградите на "Планета"

Анелия - Hit mix

Преслава - "Мръсно и полека"

Цветелина Янева - "Давай, разплачи ме"

Андреа - Hit mix

Снимки: Bulphoto