Днес фолк звездата Андреа празнува рождения си ден, видя HotArena.

На страницата на певицата в социалните мрежи валят поздравления и честитки от най-запалените й фенове.

Преслава също поздрави колежката си с празника.

В последно време напук на интригите, двете демонстрират близки отношения.

Анелия и Коцето също се включиха в честитките.



Най-впечатляващо е писмото от Петър Ангелов, което той е публикувал на блога си и певицата е отправила благодарността си към него във фейсбук профила си. Ето го и текста без редакторска намеса:



„Каквото и да кажа за тази жена, все ще е малко. От самото начало на кариерата си ме грабна. Има нещо в нея, нещо което ме кара да я харесвам все повече и повече. Има някаква магия в образа на Андреа. Андреа е образ, какъвто искаше народа преди време. Иска и сега. Когато я видях за първи път по телевизията, си казах – това момиче ще стане звезда! И стана. И то не само българска, а и балканска! Една звезда, без фалш и заблуда. Защо го казвам ли? Защото не се поддава на болестта на 21век при изпълнителите, а именно – купуването на гледания в YouTube! Като цяло тя е един новатор във всяка област. Най-добрите клипове са нейните. Качество, продукция, ниво. Ниво, трудно достижимо за останалите колеги и колежки. Освен това е и хамелеон! Влиза във всякакви образи изключително успешно. Определено е певица, която ще остави траен отпечатък не само върху поп-фолка, а и върху българската музика като цяло! Наистина не мога да намеря думи, с които да опиша възхищението си.

Да започнем със представянето й на голямата сцена. Шоу! Шоу да искате! Всякаш тя се конкурираше единствено със себе си. И заради това успяваше и успява до ден днешен! Тя не може да има конкуренция, поне не и в тази област. Винаги се е представяла с балет, участва в хореографията, а подобно на клиповете й, представянията й винаги са имали послания. Дори едно от последните беше признато и излъчено по CNN. Именно заради посланието си. Докато родните медии се чудеха за какво да се зачекнат да я дъвкат, от CNN я преглътнаха, че даже им хареса. Определено тя е един новатор в тази област в българският шоубизнес. Без нея, шоубизнеса би бил все по-малко шоу и все повече бизнес.

Всъщност е новатор във всичко! Тя надушва хитовите композитори и първа иска песни от тях. Такъв е и случаят с хитмейкъра Оцко, който имаше договор с друга музикална компания, конкурент на тази, от която беше част Андреа. Андреа е искала песен от него и е чакала доста дълго – но резултатът е бил само един. Няма как да останеш равнодушен. Става факт парчето “Докрай” по музика и аранжимент на Йорданчо Василковки – Оцко . Текстът е на Росен Димитров. Песента става безапелационен хит и се върти по няколко пъти в нощните клубове, а годината е едва 2011. Разбира се, тя работи с него и до сега. Това, което тя прави с този проект се нарича революция в поп-фолка! Както е написано във финалните надписи на клипа – No Andrea, No Evolution!

Още преди да започне работа с Оцко, Андреа е първата от някогашната й музикална компания, която работи с Кости. Това допринася доста за кариерата й, защото и се отваря врата извън пределите на нашата държава!! Двамата имат наистина много успешни проекти, но този път Андреа пее и на английски. Двамата създават обща група с името Sahara. С течение на обстоятелствата, групата се разпада, но това не пречи на съвместната им работа!Откакто прави парчета за въшният пазар до момента, Андреа получава много награди от много държави. А това са важни отличия! Една голяма и известна румънска група споделя, че много харесва Андреа! Цъкнете тук за да видите видеото . Андреа е пяла в дуети с: Mario Winans, Costi, Shaggy, Edward Maya, Bob Sinclair, Otilia, Cvija, Mc Yankoo, Valton и други.

Съвместната работа с Кости донася много успехи за Андреа. Парчето им “Употребена” към днешна дата има над 34,000,000 гледания в платформата за видео споделяне YouTube. Това я прави най-гледаната българка! Всички и до днес се питат.. Как така клипа е гледан толкова много пъти? Възможно ли е наистина и нас да ни забележат навън? Възможно ли е една песен с по-модерен саунд (за времето, в което е излязла) да е толкова завладяваща? Клипа ли харесват толкова?! Може би е целувката между певицата и нейната приятелка Николета Лозанова? А може би всичко накуп.. Няма да разберем. Но фактите са си факти!

Друго нейно постижение, а ако не се лъжа също държи първото място, за българска певица, на чиято песен са направени най-много кавър версии. Не само на песента, но и на клипа! Много изпълнители на балканите си позволиха да направят тяхна версия на песента. Кои са законни и с купени прави, кои не – факт е че са оценили високо проекта на Андреа! До толкова, че към 2017 година не се знае точно колко версии и на какви езици има песента “Хайде, опа”, която е по музика на Кости. Любопитен факт е, че песента се хареса много повече навън, отколкото в България. Но въпреки това, остава една от най-харесваните и емблематични песени в кариерата на Андреа! Към днешна дата, видеото има над 24,000,000 гледания. 

Мдаа, да си дойдем на думата. Андреа и Азис и парчето им “Пробвай се”! Ами, пробвайте се да го надминете. Ще ви бъде трудно – даже невъзможно. Това е една песен, един хит който е бил в сетовете на всички DJ в страната. Една песен, пята от почти всички изпълнители. Това беше песента, която се въртеше по 5-6 пъти на вечер, през 2012 година и по 3-4 през 2013 година. Едно трудно постижимо нещо. Песента носи голяма сила и заряд и те кара да се отпуснеш и да танцуваш и пееш. Можем само да си представим какво усещане изпитва Андреа когато пълните клубове пеят “Как да живея, без теб Андреа?”.. Това също е емблематична песен за Андреа. Може би един от най-големите й хитове. Песента вече е на съвсем различен композитор – Мартин Биолчев. А текста – дело на Андреа и Азис.

Андреа е една от любимките на жълтите медии и клюкарите, но нали знаете, “говори се за този, за когото има какво да се каже!”. А тя не оставя никого безмълвен. Разбира се, тя е една адски амбициозна личност. И затова има успехи. Много фотографи, гримьори, коафьори, стилисти, водещи, журналисти и близки до нея са се възхищавали на тази амбиция. Разбира се, колежките й също го виждат и се опитват да следват нейните стъпки. Ама наистина. От гримьори и коафьори, през текстописци и композитори, до стилисти, фотографи и режисьори. Много от идеите за видеоклипове са нейни, а видеата се радват на голяма гледаемост и положителни коментари.



Друг любопитен факт е, че на боксьор – Кубрат Пулев. В момента е номер 2 в света, но му пожелаваме скоро да стане номер 1. Както знаем, колежките й се ожениха, развеждаха, приписваха им се любовници безброй. При Андреа обаче не е така. Тя показа, че има истинска любов. А истинската любов е тогава, когато и двамата следвате мечтите си и си помагате и желаете другият да се развива и да достига нови върхове. Нещо, което за съжаление в днешно време е рядкост, а и не всеки би го оценил.. Пожелавам им много дълги години заедно и мечтите им да се превърнат в реалност!

И още нещо. Може да гледате клиповете на Андреа по тези музикални канали Fen TV и Balkanika Music Television. Очаквайте новите й проекти също ефира на двете телевизии.

Дойде моментът за пожеланието.. Какво да ти пожелая? Скъпа Андреа, бъди все такава. Никога не се променяй. Ти си можещ човек и достатъчно амбициозен за покори света. А аз ти пожелавам именно това. Поводът не е просто рожден ден, а юбилей! Пожелавам ти един световен и европейски мегахит, много проекти за българският пазар, само най-хубавите неща да ти се случат. Пожелавам ти много приятни моменти и мигове, много незабравими емоции и още дълги години да сте заедно с Кубрат. Да бъдеш заобиколена от хора, които заслужават вниманието ти, оценяват присъствието ти и не са предатели. Пожелавам ти много здраве и щастие не само за теб, но и за семейството ти. Нека да са винаги до теб и да те подкрепят! Обичам те!", завършва тази емоционална изповед.