Носителят на „Грами” Енрике Иглесиас ще пристигне в София с кучето си Джак, научи „Монитор”.

Възпитан и дружелюбен, четириногият сладур е порода „Чесапийк бей ретривър” и е неизменна част от антуража на певеца по време на световното му турне Sex and Love.

Джак ще има специално място в гримьорната на стопанина си в „Арена Армеец”, а от Фейсбук профила на звездата става ясно, че да спи по време на саундчека, е сред любимите му ритуали. В едно от последните си интервюта Иглесиас споделя, че не може да бъде разделен от кучето си за повече от 15 дни.

Когато са заедно в имението му в Маями, една от задачите на Джак е да носи топките за тенис на стопанина си, но само когато срещу него не стои любимата му Ана Курникова.

Иглесиас ще изнесе втория си концерт у нас на 14 декември, а пълният капацитет на залата от 15 000 места беше разпродаден още през октомври. Освен основната сцена организаторите от АРТ БГ ще вдигнат и втора платформа на терен. Дистанцията с публиката латиноидолът ще скъси, разхождайки се по 25-метрова авансцена във ВИП сектора.

Стартирала от САЩ миналия септември, световната обиколка Sex and Love покосява феновете с комбинацията, на която Енрике е цар – горещи хитове с дъх на сангрия и сърцато общуване с публиката.

Да извади възрастен мъж на сцената, да го накара да разкаже семейната си история и да го въвлече в импровизирано караоке, да си направи селфи с избрано момиче от първите редове или да покани на танц друго – това са само част от триковете, с които Иглесиас екзалтира тълпата и които по всяка вероятност ще приложи и в София. В сетлиста му ще влязат денсхимни като I Like It и But Tonight I’m Loving You, латинохитове като Bailando и Bailamos и разкопчаващи сутиени балади като Hero.