Норвежката блек метъл група "Enslaved" и британците от "Paradise Lost" са сред специалните гости, поканени в София от "Тангра мега рок" по повод рождения ден на радиото през април 2018 г.

Концертът на "Enslaved" ще бъде на 3 април, а на "Paradise Lost" - на 4 април 2018 г., става ясно от оригиналното съобщение на радиото:

"Това е седмицата на вълнуващите новини!!!
След като вчера съобщихме, че ENSLAVED ще свирят в София на 3 април за 12-ия рожден ден на радио ТАНГРА МЕГА РОК, днес имаме огромното удоволствие да обявим, че във втория ден на тържеството - 4 април ще гледаме PARADISE LOST.

Британската готик метъл институция се завръща у нас, въоръжена с фантастичния си нов студиен албум "Medusa", посрещнат горещо от феновете и критиката в целия свят заради неподправения дълбок мрак, напомнящ за класическите години на групата".

Очаква се "Enslaved" да представят песни от новия си албум "E", който се очертава като един от най-успешните в кариерата на норвежците. Те ще пристигнат в София веднага след участието си като хедлайнери в традиционното голямо американско турне на популярното списание "Decibel" през март.

От радиото обявиха, че предстои да бъдат разкрити още подробности около предстоящите празнични концерти и събития през пролетта.