Българската публика отново ще може да се наслади на майстора на комедийните диалози и социалните коментари Ерик Богосян в новото представление „PRОПУКВАНЕ“.

С амбициозния прочит на текстове на култовия американец се заемат актьорът Божидар Попчев и актрисата Деси Моралес, които играят главните роли в новия спектакъл.

Премиерата на пиесата с режисьор Веселин Димов е на 6 април (понеделник) от 19:00 часа в Студио 5 в София.



Попчев, Моралес и Димов изграждат спектакъла по 12 текста на автора на „Секс, наркотици и рокендрол“, за да поканят зрителите на едно пълно с обрати пътуване… към себе си. Един задъхан разказ за любовта и самотата, за враждебния и самовлюбен днешен свят, за тълпата, подчинението и малодушието. И за това, колко е важно да пропукаш илюзиите, за да разбереш кой си и къде отиваш. Преводът на текстовете е дело на Любов Костова.



В представлението Божидар Попчев и Десислава Моралес сменят няколко различни роли, всяка от които обаче е свързана с предишните. Сюжетът отвежда зрителите на едно вълнуващо пътуване със самолет, в което актьорите влизат в „кожите“ на менте гурута, продуцент, стюардеса и много други. В една от сцените Моралес се изявява като прелъстителка не на кого да е, а на самия Сатана. Попчев пък се подвизава на сцената с трънен венец, като пилот на самолет и самовлюбен бизнесмен.



Попчев зрителите познават от култовата навремето реклама на популярно лятно питие „на кристали“ и нашумялия преди години авторски спектакъл на Андрей Баташов – „Ритъм“. Играл е в много представления, а в момента е на сцена заедно с Алекс Сърчаджиева и Ернестина Шинова в „Не всеки крадец е мошеник“ в Сатиричния театър. Играл е в пиесите „За мишките и хората“, реж. Асен Блатечки; „Атентатори“, реж. Красимир Спасов, „Престъпления на сърцето“, „Кучета“ и „Главанаци“ на Стефан Мавродиев и много други. Деси Моралес пък се прочу с участия в реклами и игрални филми, както и с ролята си на репортерката Мария Чилева в сериала на БНТ „Четвърта власт“.

Премиерата на „PRОПУКВАНЕ“ е на 6 април от 19:00 часа в Студио 5 в София.