Фолк изпълнителят Ерик разпрати отворено писмо до медиите. Вижте го:

Във връзка с тиражираната напоследък информация за конкурса „Мис Секси“, в която се твърди, че наградата е победителката да се снима в мой клип, бих искал да поясня, че това съвсем не отговаря на истината.

Никога към мен или музикална компания Diapason Records, които са мои продуценти, не е отправяно предложение да участваме по някакъв начин в това събитие. Ако бяхме получили покана да се включим в подобен конкурс, никога не бихме приели.

В годините е имало много обидни публикации за мен и никога не съм взимал отношение. Сега обаче ми стана изключително неприятно, виждайки различни коментари в пресата и интернет пространството, в които ясно си личеше подигравателно отношение към мен като артист заради измислената информация, че имам нещо общо с този абсурден конкурс. Ето защо, реших открито да обясня как в действителност стоят нещата. Смятам, че на първо място го дължа на моите почитатели, които винаги са ме подкрепяли.

Още когато преди две седмици се заговори за това събитие, бях информиран, че името ми е използвано без мое знание. Тогава приех всичко на шега и прецених, че не желая да взимам отношение по случая. Предположих, че въпросната изпълнителка Анастасия, която се представя като лице на конкурса, набиращ „девствени миски“, търси начин да си прави евтин PR на мой гръб. Счетох, че ако изразя своето възмущение, ще й помогна да постигне целите си и да получи популярност. Замълчах и вярвах, че всичко ще отмине бързо. Историята обаче не спря дотук. Напротив. Анастасия продължи да дава интервюта в различни медии, в които не спираше да намесва моето име и реших, че е време да обясня публично каква е истината, а тя е, че аз нямам нищо общо с този конкурс.

Позволявам си да напиша това писмо, защото и журналистите, и моите фенове заслужават да знаят истината! Не мога да допусна някой да уронва имиджа ми като изпълнител и да опетнява реномето на музикалната компания, която ме подкрепя!

Предварително благодаря на всички медии, които ще изложат фактите, такива каквито са!

С уважение: Ерик