Седмичната мисия на Енрестина Шинова бе да говори с всеки от съквартирантите, но да бъде директна и груба.

Тя трябваше да обясни на всеки какво не харесва в него. Определено Ернестина положи усилия да изпълни мисията си, но в разговора й с актьора Станимир Гъмов диалогът бе на път да избухне в тотален смях.

„Знаеш, че трябва да съм груба и директна. Дразни ме това, че не си по-висок, но това, за съжаление, няма как да се промени. А след като се обръсна, ми приличаш на сперматозоид, който обаче не стига целта си", се опита да го нагруби актрисата.

Гъмов целомъдрено я изслуша и й благодари за съветите. В разговора си с Кичка Бодурова Ернестина я похвана за тежкото изречение, когато тя спори с Катя и Здравко за концерта си в „Сизър Палас". „След като се закле в дъщеря си, каза още нещо, което бе грубо. Знаеш, че за тях темата деца е удар под кръста", каза Ернестина.



Кичка се оправда, че самите Здравко и Катя неведнъж са казвали, че нямат проблем да говорят на темата деца. „За мен това не е удар, защото те самите коментират темата свободно", оправда се Бодурова.

В разговора си с дует „Ритон" Ернестина наблегна на факта, че не е било нужно да се повдига темата за концерта на Кичка в „Сизър Палас" в Лас Вегас. Здравко се оправда, че е бил нападнат и така се е стигнало до разговора. „Можеше да си замълчиш и да го подминеш. Просто ви пада нивото, когато се забърквате в подобни неща", каза актрисата, а Здравко утвърдително прие забележката й, пише блиц.

Смут в Къщата за пореден път хвърли Луна, която по заповед на "Биг Брадър" трябва да се прости с опашката си. Тя е направена от екстеншъни, но вироглавата фолкпевица категорично отказва.