Италианският певец Ерос Рамацоти и съпругата му, моделът Марика Пелегринели обявиха, че се разделят. В изявление за медиите, двамата обявиха, че любовта им просто се е трансформирала, но двамата си остават близки, които се уважават и ще се виждат често.


Двойката се запозна преди 10 години на церемония по връчване на музикални награди, на която Марика връчи отличие на Ерос. Двамата се ожениха през 2014 г. Те имат две деца - Рафаела Мария, на 8 години, и Габрио Тулио на 4 години.
Ерос и Марика засега не са опровергали слуховете, но неотдавна двамата бяха забелязани да не носят брачните си халки. През май, когато Ерос претърпя операция на гласните струни, след като приключи турнето си, той се възстановяваше не в дома си в Милано, а в областта Франчакорта. Според снимки в социалните медии певецът не е присъствал на рождения ден на половинката си на 17 май. Двамата не са отбелязали по никакъв начин в социалните мрежи и годишнината от сватбата си, падаща се на 6 юни. 

Това е втори провален брак за Ерос, след краха на този с Мишел Хунцикер. Двамата имаха брак от 1998 г. до 2002 г., а две години преди да се оженят им се роди дъщеря - Аурора. Сега тя е на 23 години и се изявява като телевизионна водеща. Мишел пък се обвърза с модния предприемач Томазо Трусарди и му роди две момичета. 55-годишният певец ще пее у нас през есента на тази година.