За радост на меломаните Eсил Дюран разкрива, че отново е готова за работа, след почти две години почивка от музиката.

Причината за тази дълга пауза е, че в един момент певицата е почуствала умора от рутината и се е наложило да спре, за да се зареди и сега продължавам с нови сили:

“Прекъснах заради умората, която ми се събра, както и заради сложната ситуация в нашия музикален бизнес. Изпълнителите започнахме да се съобразяваме прекалено с вкуса на публиката, а аз не искам да бъда водена, а да правя това, което ми харесва. Все пак съм от хората, които сме учили за това и според мен не трябва да се оставяме на масовия вкус”, споделя Есил Дюран в интервю за в-к “Труд”.



Певицата казва, че към днешна дата има доста нови песни. Песента “Мадам, мадам” е едно джаз, суинг парче, в актуалния Гетсби стил, а Петя Раева ще издаде песента в един сувенирен албум:

“След няколко дни ми предстоят снимки на още едно ново парче, което е микс между хип-хоп и поп фолк, за което страхотен текст написа Мариета Ангелова, а Бобо е автор на музиката. Веднага след това ще съм на вълна филмова музика и в едно концептуално парче моят глас ще звучи наред с цигулка и кларинет. Предстоят ми и колаборации с оперни певици. Много съм вдъхновена”, допълва още изпълнителката.