Да превърне всяка дама в кралица на нощта – това е мисията на Есил Дюран като дизайнер. Фолкдивата с джаз образование работи три месеца върху дебютната си колекция от вечерни тоалети, която представи наскоро в столичен хотел.

Част от роклите са вдъхновени от любимия й мюзикъл ''Чикаго'' и носят кабаретната атмосфера на 40-те.

''За мен жената се показва в най-добра светлина след полунощ. Тя е най-истинска не през деня, когато ходи на пазар вързана на кукуригу или върти мусака за обяд, а вечер. Тогава слага най-скъпия си парфюм, качва се на 15-сантиметров ток и носи онази загадъчност, която мъжът никога не се изморява да преследва'', разказва Есил.

Тя е идеен двигател на всеки модел, а изработката поверява на две ателиета.

''Занаятът ми ме е научил да разбирам както от стайлинг, така и как трябва да бъде изработена една дреха, за да отваря човека.

Няма лоша фигура или зле изглеждаща жена, има посредствена кройка и бездарни шивачи'', категорична е изпълнителката на ''Така, така''. Бизнеспланът й до края на годината включва създаване на бранд кожени якета и спортно елегантни сака, които са и неизменна част от сценичния й гардероб.

Есил не крие, че ако с любимия й Бобо решат да вдигнат сватба, то тя също ще е в стилистиката на кабарето. И двамата не долюбват балканския тертип на празнуване в който всичко започва с цигански оркестър в хола и завършва с алкохолни жертви в кварталния хоремаг.

Представата й за светлия ден се свежда до изискан коктейл, чийто саундтрак ще бъде осигурен от джаз трио.

''Баща ми вече ме пришпорва да се оженим. С напредването на възрастта си мечтае да ме види булка и май ще вземем да му угодим'', подсказва певицата пред "Монитор", цитира blife.bg.