Есил Дюран сподели в телевизионен ефир какви са големите й притеснения в музикалната кариера.

"Големият стрес при моите живи изпълнения е, когато се окаже, че хората не реагират на това, което съм подготвила" - призна тя в "Черешката на тортата" и обясни, че един добър артист винаги трябва да може да излезе от подобна ситуация.

Фолк звездата на "Пайнер" е категорична, че в попфолка има много несполучливи изпълнители и песни.

"Разбира се, че има, как да няма.... Цялото ни общество се крепи на това, защото сме разбрали, че по-лесно носи пари. Казвам, че всички сме отговорни и аз не правя въобще никакво изключение" - заяви тя.

В последните години Есил Дюран не се изявява на концертите на музикалната компания и не крие какви са причините за това.

"Трябва да съм много откровена - аз от 7-8 години не съм участвала в нито един концерт на фирмата, която стои зад гърба ми, защото не съм с тези хора, които дърпат това нещо. Аз винаги дърпам в обратна посока, защото моят попфолк искам да бъде такъв, какъвто и след 20 години аз ще искам да слушам, и да си кажа: "Не съм се изложила, всичко е супер!" - обясни тя, цитира Signal.bg.

"Всеки определя за себе си кое може да допусне. Трябва да правиш нещата така, че да ти харесват и след 50 години. Малко са хората, които гледат в перспектива - на себе си, на онова, което правят и оставят. Ние трябва да сме абсолютно отговорни към това, което правим и казваме" - подчерта още певицата.