Фолк дивата Есил Дюран избра нестандартен начин за представянето на новата си модна колекция в рамките на събитието „Модна икона”.

Под акомпанимента на електрическа цигулка и китара от дует Weil тя заложи на джаз интерпретация на поуплярната коледна песен White Chtistmas.

В новите модели на певицата доминира белият цвят, който винаги е бил сред най-любимите й.

„Белият цвят предизвиква у повечето хора усещане за лекота и тишина, хлад и светлина. Това е цветът на искреността и идеала, въображението и мечтите, символ на невинността. Силуетите са изчистени, но допълнени от закачливи пеплуми, метални елементи,камъни и дантела”, споделя Есил.

Изпълнителката смело интегрира и елементи от мъжкият гардероб, като подчертава андрогинният стил на колекцията. Сред материите, които е ползвала, преобладават плътен еластичен габардин, копринен шифон, кашмир и дантела.

Идеята за съвместен проект между Weil и Есил Дюран датира от преди години. Музикантите се познават от проекта на Слави Трифонов - “Лице на заем”, на който Есил беше водеща. Още тогава струнният дует направил впечатление на единствената фолк певица завършила Музикалната консерватория и между тях се зародило приятелство.