Есил Дюран стартира годината в прекрасно настроение и много позитивно заредена. Певицата е убедена, че всяка година човек трябва да се старае да прави нови и различни неща, за да обогатява себе си и да открива неподозирани усещания.

През 2018 година тя е решила да не си поставя граници, а да живее и твори свободно. Убедена е, че ограниченията, които сам си поставяш, ти пречат да изявиш и изразиш себе си по начина, по който би искал. Певицата признава, че е е благодарна за моралната подкрепа на човека до себе си, защото както казва:

“Артистът може да се изяви най-добре, когато се чувства свободен. Свобода, това е ключовата дума, за да бъдеш щастлив“.

Есил Дюран е открила във времето, че човек трябва да се стреми да бъде по-толерантен, по-добър, да не съди околните. Същото което дава, това получава и той. Започнала е да общува все по-често с почитателите си, да споделя с тях ежедневието си, твърдо убедена, че това засилва така търсената и желана от всеки артист връзка с публиката. Есил Дюран подготвя нов музикален проект, а в момента Мариета Ангелова работи по текста на песента. И тук певицата признава, че не поставя ограничения – ако се получи текст, подходящ за джаз парче – такова ще предложи, ако пък е нещо в стилистиката на поп фолк песните, ще заложи на подобен проект. Не крие благодарността си към своите продуценти, които й позволяват да “лети“ в творческо отношение и да изрази себе си в посока, в която смята, че ще я представи най-добре като артист, пише planeta.tv