Есил Дюран е поредната изпълнителка от попфолка, която открито заявява, че най-масовият жанр буксува на място.

Като реплика към еднообразието тя демонстрира в "Шоуто на Иван и Андрей" как може да звучи в джаз вариант хита на Милко Калайджиев "За да те забравя", пише signal.bg.

"В попфолка ми става леко скучно, защото музиката е много еднообразна. На мен ми се иска да има някаква мисъл в музиката, която се прави" - каза изпълнителката.

"Имаме вече и музиканти, с които работим почти ежедневно" - обясни тя начина, по който се изявява пред публика.

Преди месец Есил Дюран пусна новия си сингъл "Забавляваш ме", чийто клип предизвика много отрицателни коментари в Интернет .

В тази връзка тя обясни:

"Заставам срещу домашното насилие, правейки този клип. А нашите , новини ли са!? Няма какво да се притеснявам от това, заставам зад този клип. Нека мъжете, които гледат този клип, да видят себе си".

Певицата, която повече от десетилетие се изявява в попфолк жанра, а преди това има дългогодишен опит като изпълнител в поп и джаз музиката недоумява защо у нас публиката отдава такова голямо значение на възрастта на певиците.

"Много хора в България се занимават с възрастта на изпълнителките. Аз казвам, че това не е правилно. Всеки да пее, да танцува докогато може, докогато смята, че е естетичен на сцената" - казва тя.