Кали се появи по БТВ, оплю кмета на Пловдив и обясни колко лошо и недемократично е да не каниш изпълнители от поп фолка за новогодишните празници. Всички пловдивчани били фенове на чалгата и кмета трябвало да се съобразява с това.

Само дни след това, Есил Дюран заби нож в гърба на колежката си Кали. Есил която стана известна с чалгапарчетата си подуцирани от “Пайнер” забрави откъде е тръгнала и обърна гръб на създателите си. Тя обяви решението на пловдивския кмет за правилно. Мотивира се с факта, че фолкаджиите нямат коледни песни. Дюран разбуни чалга гилдията като кошер.

Според запознати, сред фолк средите се понесли слухове, че Есил има намерение да напуска "Пайнер". Пайнерският бос незабавно привикал Есил Дюран на спешна среща. Какво са обсъждали си остава тайна. Предателката от "Пайнер" смята, че по Коледа трябва да музика различна от попфолка. Критикува, се че не е направила своя коледна песен. Мечтата на Есил е да направи концерт с Нели Рангелова и Орлин Горанов.

Пловдивчани също не са безучастни кой и какво ще им пее на празника.

Майтапят се, че хитът на Ивана в който се пее, карай бясно, премини на червено, отиди се напий в някоя кръчма и после се сбий определено е "празнична песен". Посланието в "изискания текст" може да докара на човек супер много ядове. Например да му съставят акт за солидна сума, да му вземат шофоьорската книжка, и накрая но не на последно място да му друснат една ефективна присъда или най-малкото пробация, пише skandalno.net.