Есил Дюран споделя, че всеки творец смята, че има нещо по-хубаво, което следва да направи за хората. Така е и при нея - както по отношение на модата, така и в музиката.

"Сега започвам да активирам много музикалната си дейност по отношение на попфолка имам предвид, защото другата ми музикална дейност е много ок. Имам предвид джаз триото, с което от известно време репетирам, работя. Емоциите са много бурни в тази музика. Смятам, че е дошло време по-скоро да се отдам на тези занимания, които ми доставят такова вътрешно музикантско удовлетворение. Подготвяме музикален филм. Между песните аз ще разказвам някакви музикантски неща за себе си, много характерни и ще разказвам кратката историйка с подходящата песен, което е джаз парче, разбира се" - разказва певицата пред COOL…T.

Феновете на попфолка очакват да разберат и какви нови проекти подготвя Есил за най-комерсиалния жанр.

"Когато аз не усещам нещо в този жанр, не го правя. Когато съм решила, че нямам достатъчно вдъхновение или енергия, която да дам на хората, аз не се опитвам да го правя, защото при всички положения няма да е сполучливо" - категорична е тя.

Есил подчертава, е с мъжа й Борис Павлов-Бобо, който е композитор, денонощно са заедно и творят музика. Сега той работи по нови проекти за нея, а какви са те, предстои скоро меломаните да разберат, пише signal.bg.