Легендата от група „Трик” и колегата му Трифон Трифонов усъвършенстват гласа на Ариа. Ариа успя да привлече вниманието на почитателите още с първите си две песни, но съвсем не си е повярвала дотолкова, че да загърби образованието си. Амбициозната брюнетка ходи на уроци при вокалните педагози Етиен Леви и Трифон Трифонов.

Мария Цветкова, както е истинското й име, вече има доста участия, а и работи по нови парчета, и все пак не помисля да се откаже от напътствията на преподавателите си. Красавицата е твърдо решена да се реализира като певица. Това е детската й мечта. Като малка тя участвала в редица детски предавания, сред които емблематичното „Като лъвовете”, дори искала да учи в Консерваторията. Родителите й обаче се възпротивили и я убедили да запише друга специалност. Днес Мария съжалява, че не е настоявала. Вероятно затова работи усърдно по усъвършенстването на таланта си, който й е по наследство. Дядо й е бил оперен певец, баба й също е била певица.

„Родителите ми много държаха да завърша някаква друга специалност, която съответно сега не ми влиза в употреба и няма да я практикувам. Не е моето просто. Цял живот някой отнякъде ми се бърка за съжаление и ми дава тон в живота. Надявам се вече да не го допускам. Със сигурност няма да го позволя повече”, отсича новото попълнение на „Пайнер”.

Днес Ариа си наваксва. Графикът й е стриктно разграфен и почти изцяло подчинен на музиката. Мария, която има син от бизнесмена Динко Динев, спортува минимум 3-4 пъти в седмицата. Сред заниманията й са тренировките по въздушна акробатика, която демонстрира в последния си клип „Да те заболи”. Всеки ден Ариа посещава музикално студио, в което прекарва по 2-3 часа. Пее и участва активно в измислянето на мелодии към нови парчета. Три пъти в седмицата пък са уроците й при вокалните педагози Етиен Леви и Трифон Трифонов. „Те са моите учители, които много са ми помогнали и много съм научила от тях. Трифон е страхотен човек, страшно много ми помага, научи ме на неща, които аз няма как да ги знам – като техника, като поведение, като присъствие. Така обяснява, че няма как да не го разбереш. Страхотен е, много се радвам, че го познавам и е мой учител”, споделя Ариа.

Красавицата е изключително щастлива, че е част от фолк гиганта „Пайнер”, което не се е получило съвсем с лекота. Първата й среща с шефа инж. Митко Димитров била доста респектираща. „Гледаше ме много лошо, строго и изпитателно. Само че след като влязох на прослушване, изпях няколко песни и се усмихна”, признавала е Ариа.

Тя познава повечето си колеги от „Пайнер” още преди да се присъедини към фирмата. Някои са „неутрални” към музикалните й изяви, а други пък много й симпатизират и я подкрепят. Безспорно най-близка й е Емануела, която пък има син от Димитър Динев-младши. Бившата снаха на Ариа много се радва на успехите й. Емануела я подкрепя и й помага във всичко. „Ние наистина сме сестри, но не по кръв, а по душа... Винаги е била до мен”, сподели наскоро Ариа, изтъквайки, че много почитатели продължават да си мислят, че с Емануела имат роднинска връзка. Поводът е близкото им приятелство, а и еднаквите фамилии. Емилия, както е рожденото име на Емануела, също е с фамилията Цветкова.

„Мечтая да се наложа на музикалната сцена. Хората да ме харесват, това, което правя, и просто един ден, след години, като се обърна, просто да съм оставила някаква следа след себе си и наистина да съм постигнала успех”, споделяла е стремежите си Ариа. Тя се стреми да подражава на никого, иска да изгради свой стил и да се наложи в бранша по свой начин. В момента подготвя дует, като пази в тайна с кой колега работи, както и самостоятелно парче, което е на албански композитор, предават от Уикенд.