Станаха известни участниците от всички 26 страни, които ще се борят на финала на телевизионния песенен конкурс Евровизия 2018 след вчерашния втори полуфинал. Изпълнителите от Сърбия, Молдова, Унгария, Украйна, Швеция, Австралия, Норвегия, Дания, Словения и Холандия спечелиха достатъчно гласове, за да достигнат големия финал. Традиционно половината от гласовете бяха дадени от професионално жури, а другата половина от телевизионните зрители.

Броени часове преди големия финал букмейкърите не дават никакви шансове за триумф на родните представители от група Equinox. Въпреки ефектното представяне на Жана Бергендорф и компания, класациите сочат, че песента ни ще се класира извън челната десятка. В момента Bounce е заковало 11-о място, а ден преди това беше и на 13-а позиция. Първо място засега заема кипърката Елени Фуйрера с песента й Fuego. Смуглата красавица изненадващо обърна резултата в предположенията за победител на "Евровизия" на първия полуфинал. Тя се представи повече от блестящо и впечатли европейската публика не само с визия, но и с танци и пеене. HotNews вече писа и затова, че кипърката предлага парче сходно с това на нашата Поли Генова - If Love Was A Crime, с което тя щурмува песенния конкурс още преди две години, когато стигна в надпреварата на 3-о място.

Припомняме ви, че на първия полуфинал във вторник бяха избрани 10 финалисти, сред които бе и България. Австрия, Естония, Кипър, Литва, Израел, Чехия, Албания, Финландия и Ирландия също се класираха за финала. Пет страни - Германия, Великобритания, Испания, Италия и Франция, и както и домакинът Португалия се класират автоматично за финала.

Общо 43 страни участват в популярното музикално ежегодно събитие, което се провежда за 63-ти път. Тазгодишното издание е в португалската столица Лисабон. Организаторите развалиха договора си с китайската телевизия Манго и тя не можа да излъчи вчерашното събитие, защото е цензурирала две от изпълненията от първия полуфинал.