Никол Тодорова отпадна от „Гласът на България” досущ като приятелката си Симона Загорова предишния сезон. Щерката на Глория бе отвята от сцената от гласовита филипинка, а крехката Оливия стана причина Никол да си тръгне от риалити предаването.
След изключително оспорвана полуфинална битка и 12 зрелищни изпълнения миналата вечер освен Оливия още Ния Петрова, Виктория Динкова и Рафаел Пашамов надделяха над останалите участници и извоюваха местата си на големия финал в пети сезон на „Гласът на България“. Следващата неделя, 3 юни, четиримата финалисти ще влязат в последното и най-важно съревнование за титлата „глас на България“ и голямата награда от 50 000 лева.

Близо 1,1 милиона зрители или 46% от всички пред малкия екран избраха да наблюдават най-оспорваната битка между талантите в пети сезон на шоуто, докато втората по гледаемост телевизия е привлякла едва 18% от аудиторията над 4 години в същия времеви интервал. Битката за четирите финални места в неделя вечер беше жестока и безмилостна, и от общо дванайсет полуфиналисти осем напуснаха шоуто на крачка от големия финал. Зрителите подкрепяха своите фаворити чрез sms гласуване, докато гледаха изпълненията им, а в края на шоуто водещите Pavell & Venci Venc’ обявиха изпълнителя от всеки отбор, събрал най-голяма зрителска подкрепа.

По време на двучасовия концерт на живо музикалното състезание бе не само между участниците, но и между треньорите, които подбраха за талантите повече български песни, както и микс от класически поп и рок парчета. Определяната за един от фаворитите в шоуто Виктория Динкова закри втория концерт на живо и отново завладя сцената с гласа си, което й осигури мястото на финала като безапелационен победител в тима на Поли Генова. Емоционалното изпълнение на Рафаел Пашамов пък не даде шанс на конкурентите му Мария Пашалийска и Ягода Тренева да го изместят от първото място в отбора на Графа. В тима на Иван Лечев оспорваната битка между талантливите Ния, трио „Тринити“ и Никола Здравков, приключи с победа за Ния, чийто тембър надви със силата си останалите и зрителите избраха именно нея за техен фаворит на финала.
Единственият кавалер в отбора на Камелия Никола Чочев нямаше шанс срещу мощните гласове на Никол Тодорова и Оливия Николова. Макар че и двете бяха впечатляващи на сцената, зрителите предпочетоха нежната интерпретация на българската песен „Бягство“, която изпрати Оливия на финал.