Операция на колянната става преживя само преди дни легендата Хисарския поп. Певецът вече се възстановява, но редица негови колеги имат ядове със здравето и понякога се оказват в болница. Сериозен проблем с очите има легендарната Сашка Васева. Изпълнителката на "Не мога да те забравя, Георги" има атрофия на зрителния нерв, която е причината очертанията на места и предмети да й се сливат. Трудно й е дори да слиза сама по стълбите, а когато излиза навън, винаги е с придружител.

Преди година херния вкара в болница фолкпевеца Константин. "Както си стоях, и изведнъж ми стана много лошо. Симптомите ме притесниха и веднага отидох в болницата. Там установиха, че имам пъпна херния и трябва по спешност да бъда опериран. Буквално не разбирах какво се случва. А цялата процедура беше много сложна - разместиха ми червата, слагаха някакви неща, след това втори път ме шиха. Видях се в чудо", връща лентата назад Коцето.

След операцията той продължава да изпитва сериозни болки, но вече се е възстановил. На 18 години на Лияна й открили проблем със сърцето. "Изведнъж спрях да тренирам и започнах да вдигам кръвно, появи се и аритмия. Изследванията показаха, че имам вроден сърдечен дефект.  "Единственото предписание на лекуващата лекарка беше да продължа да спортувам както преди, защото тялото е свикнало да функционира така", призна Лияна.

Проблеми със сърцето имала и Емануела, която още на 5-годишна възраст претърпява операция. Белегът от интервенцията продължава да стои на гърдите й до ден днешен. Преди няколко години пък при 5-часова операция й премахнали силиконовите импланти и отстранили херния.

Стрес отключва коварния диабет при фолкпевицата Тони Дачева. Заради това тя сега си бие по 4 пъти на ден инсулин, за да е във форма. Всичко станало около година след като изпълнителката била отвлечена от бизнесмен.