Еди Мърфи позира с десетте си деца на семейна коледна снимка. На нея е и новороденият му син Макс, в ръцете на годеницата на 57-годишния актьор - Пейдж Бъчър.

Снимката е качена в Инстаграм от най-голямата дъщеря на актьора - Бриа Мърфи.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Eddie Murphy (@_eddiemurphy_) on


Еди Мърфи изглежда горд и щастлив, държейки 2-годишната си дъщеричка Изи и заобиколен от синовете си: Ерик (29), Майлс (26) и Кристиян (28) и дъщерите Бриа (29), Шейн Одра (24), Зола Айви (19), Бела Захра (16), както и Ейнджъл (11) от връзката му с певицата Мел Би, която той дълги години отказваше да признае за свое дете.

Еди Мърфи и Пейдж Бъчър са заедно от 2012 г. Макс Чарлз Мърфи е второто им дете, след дъщеричката Изи и носи името на починалия от левкемия брат на Еди.

Пет от децата на многодетния холивудски актьор са от бившата му съпруга Никол, с която се раздели през 2006 г., двама от синовете му са от бившата му приятелка Полет Макнийли и един - от Тамара Худ. В автобиографичната си книга Брутално честна, звездата от Спайс гърлс Мел Би разкрива и подробности за връзката си с известния комик:

„Бях истински, лудо, дълбоко влюбена в Еди. След като планирахме сватбата и аз забременях - вярвах, че Еди искаше много това дете. По-късно Еди бе споменал пред журналист, че вече не сме заедно и че се съмнява, че той е бащата на детето ни – аз никога не съм имала никакво съмнение за това.“ Еди Мърфи неведнъж е споделял, че обича всичките си деца и е щастлив да се грижи за тях, стига да не сменя памперси:

"Не сменям памперси. Не ме бива в това. Ако аз се занимавах, щеше да е ужасно и нямаше да е честно спрямо детето".