Румяна Калоферова завоюва бронзов медал на републиканското по бодибилдинг, в категория до 164 см. Пловдивчанката се е готвила близо 5 месеца за въпросното състезание, което е и неин дебют, тъй като се явявала за първи път на подобна надпревара, пише "Марица". „За съжаление в Пловдив нямаме достатъчно добри треньори по бодибилдинг, затова тренирам в клуб „Кобра” в град Стара Загора, при Тихомир Трифонов, който е подготвил доста шампиони”, споделя красавицата.

Освен с бодибилдинг и фитнес, пловдивчанката се занимава с танци и мода. Зад гърба си Руми има множество фотосесии за различни марки, била е на корицата на най-известното мъжко списание „Плейбой”, а от 2013 година е част от балета на Биляна Йотовска “Secret Gardan”, с които е присъствала на едни от най-горещите събития в България, а и не само. Тя, заедно с нейните колежки са участвали и в клиповете на изпълнители като Turbo B от световно известната група SNPAР, Криско, Слави Трифонов, Десислава и др.

В момента Руми се подготвя усилено за балканското първенство по бодибилдинг, което е след 3 седмици. 28- годишната моделка се закани, че ще се върне оттам с медал.