Мъжът на Петя Дикова - писателят Илиян Любомиров показа колко е пораснал сина им Сашо, който се пръкна на бял свят преди две години. Поводът за красивия фотос, който гордият татко сподели е рождения ден на малчугана тези дни. Припомняме ви, че в началото на годината любимата му го дари и с още един син, който носи неговото име.

"Моето голямо момче. Преди 2 години той ме направи баща. Дано аз успея да го направя човек. Петя, обичам те още повече", написа бившият панелист на Гала.

Под семейната снимка се изредиха куп пожелания и мили думи. "Прелестен фотос, страхотни сладури!! Умееш да палиш сладки фитили и захарта, противно на очакванията е целебна, вдъхновяваща и носеща Щастие на тези, които те гледаме!!! Бъдете здрави и щастливи - това изчерпва ВСИЧКО", пишат под снимката.

В друг пост, Любомиров разказва забавна история с порасналото си момче. "Ей, Саше, нали каза, че ще си подредиш конструктора? А мъжът струва толкова, колкото струва думата му" - това каза Илиян на по-големия ни син наскоро, а детенцето ни беше едва на година и 10 месеца. Даваме си сметка, има житейски уроци, които е по-естествено да чуеш от мама, други - от тати. Споделеното родителство обогатява и прави връзката още по-стабилна - както между родителите и децата, така и между партньорите. Да, понякога двойките решават да продължат в различни посоки. Възхищавам се на онези родители, които се справят с грижите за децата си разделени или сами. Вие сте герои!", пише таткото.

"Като дете на разведени родители се опитвам да не повтарям някои от грешките, които разделиха моите мама и тати. Например работохолизма на тати. Обожавам работата си, вря и кипя в нея, обичам и колегите си, но не забравям думите на баща ми: "Ако има нещо, за което съжалявам е, че когато трябваше, не поставях семейството на първо място." И тъй като аз съм решена да направя всичко по силите си да подаря на моите деца детство с мама и тати, а не с баба, дядо, леля и гувернантката Грейс, правя моите малки стъпки в тази посока всеки ден", обясни емоционално още той.

Той разказва, че е взел непопулярното решение да има породени деца и да си ги гледа без да бърза да се връща на екран. "Това не се среща често в нашата професия - майките се връщат бързо на екран, а ако имат второ дете, изчакват няколко години. Тайно си мечтаех за близнаци или еднополови породени деца и съм щастлива, че имам Александър и Илиян-младши и мога да им дам моето време, следобедите с тати, дългите сутрини в леглото и ежедневните разходки в планината. Времето, в което съм до тях, е безценен подарък - не пропуснах първата усмивка, първото обръщане, първото "мамо", първото зъбче, първата крачка. Още по-важно е, че Илиян също беше там, до мен. И понеже момчетата растат, вече си позволявам той да остава при тях вместо мен и лека-полека да се връщам към любимата работа, а животът ми отново да заприлича на онзи, който водех преди децата, само че по-хубав", заключава в разказа си Илиян-баща.