Популярният бранд за бельо Victoria's Secret се опълчи срещу тесногръдието, наемайки за първи път в историята си трансджендър модел. Това е бразилката Валентина Сампайо. Тя е един от най-известните транссексуални модели и първият, който е бил на корица на Vogue. Освен, че е красила няколко корици на ELLE и Vanity Fair, тя е и един от посланиците на L' Oreal.

"Не спирай да мечтаеш", написа южноамериканката към кратко видео, с което лично се похвали, че се присъединява към ангелите на модния гигант. Под публикацията на Валентина заваляха положителни коментари и поздравления, включително и от известни личности от света на шоубизнеса. Множество издания обаче отбелязаха, че решението на Victoria's Secret да подпишат договор със Сампайо е ход, целящ подобряване на имиджа на компанията след скандално изказване на маркетинговия ѝ директор.

Миналата година той отсече, че по-пълните и трансджендър моделите не са част от ангелите на бранда, защото не съответстват на „фантазията“, която Victoria's Secret се опитва да пресъздаде със своето шоу. Това разгневи обществото, а също и редица от красавиците, работещи за марката.

източник:woman.bg