Стана ясно кой е човекът, който отне живота на Милен Цветков навръх Великден при зверската катастрофа край мол Парадайс. Това е 22-годишният Кристиан Николов. Младежът е дал положителна проба за амфетамини и канабис на теста след жестокото меле на бул. "Черни връх".

Убиецът Кристиан Николов е син на изпълнителната директорка на известен винпром производител у нас Десислава Николова. „На водача на джипа му нямаше нищо. Беше на около 20 години. При него имаше още едно момче на предната седалка, но той избяга", разказва очевидец на инцидента.

Това не е първата подобна проява на пътя на Кристиан, тъй като и преди три месеца той е спипан от видеорегистратор в автомобил да минава на червено със същата кола - скъпо "Ауди" Q7, подарък от майка му за бала.

Социалната мрежа избухна с остри критики към младият убиец и мили спомени за професионализма на Милен Цветков.

Всъщност Милен е бил екзекутиран.

На сухо и слънчево време, в района на светофара пред мола, където се кара бавно и с повишено внимание. И като казвам екзекутиран, имам предвид, че при удар отзад не виждаш нищо, само чуваш шум като от взрив. Джипът на Милен е бил ударен със скорост над 100 км в час. И въпреки, че моделъл Forester на Subaru има 5 от 5 звезди в краш тестовете, в неравният двубой със значително по тежкия Audi Q7, летящ със скорост подходяща за магистрала, е размазан, а Милен убит. Какво стана с идеята младите шофьори да нямат право да карат мощни коли, аз не знам. Не знам защо дрогирани 22 годишни лекета избиват хора по улиците. Надявам се там да има камери и се надявам бащата на дрогираното леке-убиец да не го измъкне, както става често. Всъщност ма мястото на Милен днес можеше да бъде всеки от нас.

Клише е, а той не обичаше клишетата, но все пак

Милен Цветков е запазена марка! Един от хората, които първи ми дадоха шанс и търпяха сполучливите ми и не толкова опити в национален ефир. Човекът, който навремето пусна сутрешния блок на БТВ с прекия си опонент Бареков в ефира на Нова, за да видим какво прави конкуренцията и да коментираме в реално време. И това през 2009-та - яко а? Силен и труден характер, типичен лъв, с хирургически точни коментари, сарказъм и ирония, с когото често не сме се разбирали особено добре, което далеч не ми пречеше да му се възхищавам. Няма спор, че "Здравей, България!" по времето на Милен и Лора беше най-силната, свежа и изпреварила времето си формула в сутрешния българския ефир. Няма спор, че на няколко пъти го шкартираха от телевизията, щото нямаше цедка на езика и разбира се не беше удобен. Но пък на него не му пукаше. Не му пукаше и какво пишат или говорят за него, така че, уважаеми жълто-кафеви "колеги", имайте го предвид и сега - Милен просто ви се усмихва отгоре! Светъл път, Милене! Искрени съболезнования на близките и двете му прекрасни деца! Това написа Павел Владимиров, който по настоящем е част от екипа на сутрешния блок на БНТ.

Зврески ме боли за Милен, написа Маги Халваджиян

Поста ми ще е гневен! И ще е свързан с поста ми за безотговорните, които напуснаха София! Ако е вярно това, че надрусан младеж се е врязал в колата на Милен, докато е чакал на червен светофар, всичко си идва на мястото! Да умреш в центъра на празна София по този нелеп начин, значи само едно: Безотговорни сме! Към всичко! Безотговорни към себе си, към децата си, към работата си, към здравето си, към обществото и към живота! Днес ще поработим между другото, утре ще си гледаме децата между другото, после ще спазваме правилата, ама уж, и накрая ще обвиним света, че ни е крив! Е, да, не всички сме такива! Но критичната маса е такава! Сигурно звучи болезнено! Но и мен ме боли! Зверски ме боли за Милен! Той все се мъчеше да разбере защо сме толкова криви! И си отиде убит от същата тази безотговорност! Днес, ще е дрогирано момче, утре ще е корумпиран и безотговорен към държавата политик, вдругиден мързелив и некомпетентен чиновник! Има ги много! И са навсякъде! Сбогом, Милене! Дано там горе откриеш истината за нас! Истината за това какво, по дяволите, ни има! Лек път, човече!"