Куклите Барби вече си имат своя Рокетмен. Съвсем наскоро Елтън Джон беше включен в света на детските играчки. Куклата Барби няма да изглежда като изпълнителя, но ще бъде облечена по негово подобие и ще носи шапка и големи слънчеви очила – запазена марка на звездата.

Лимитираната серия беше пусната на пазара на 22 октомври, а играчката е облечена в искрящ топ и дънки с висока талия, които са допълнени с инициалите на Джон.

Куклата притежава и искрящо яке, краищата на което са оцветени в цветовете на дъгата. Играчката ще носи и розови обувки. „Куклата на Елтън Джон е смело сътрудничество, което олицетворява две културни икони и почита изключителния артистизъм и музика на звездния изпълнител“, се казва в описанието на стоката.



Барбито, което ще струва 50 долара, е пуснато в чест на 45-годишнината от рекордното двудневно изпълнение на Джон на стадиона на Доджърс през октомври 1975 година. По това време присъстващите са наброявали 10 000 души и това се превръща в концерта с най-многобройна публика на солов изпълнител.

„Барби, сама по себе си е икона, така че е чест за мен стилът ми да бъде включен в колекцията“, казва Джон пред Rolling Stone. Той се надява куклата да вдъхнови феновете по целия свят да преследват безстрашно мечтите си и да развият неограничения си потенциал.

Източник: Tialoto.bg