Руслан Мъйнов в два епизода бе гост на „Фермата“, където направи много лично признание. Актьорът, който от години пази личния си живот в тайна, проговори за драстичното си отслабване, което направи точно преди десет години. И ако диетата му е стара новина, факт е, че след десетилетие Мъйнов не е качил нито килце и при него йо-йо ефект няма. Бесарабският българин е все така строен и без шкембе, както беше след завършването на зоната.

В разговор с фермерите той ги попита кой колко е отслабнал след влизането си в шоуто, а после сам сподели, че е свалил 30 кила. Чудното преобразяване на актьора започна през 2011 година и той успя за година да свали 25 кила. После обаче продължи с режима си на хранене и се лиши от още пет излишни кила. Той е категоричен, че не се лишава от нищо, дори пи ракия във "Фермата", но внимава коя храна с коя съчетава, както изисква диетата зоната.

„Предразположен съм към тежка категория, защото майка ми е пълничка, а и винаги ядяхме много пържено и мазно", обяснява комикът. „Това обаче не става бързо, както всеки иска. "Нямам спомен кога дойде резултатът с килограмите, но със сигурност отслабнах не за месец, а за много по-дълъг период. То си е постепенен процес. Можеш да отслабнеш рязко, ако правиш някаква диета. Но тук идеята е не да свалиш 30 кила, да ти увисне кожата, да ти се разтреперят коленете и да не знаеш какво да правиш, а после да качиш два пъти по толкова“, категоричен е комикът..