Жени Калканджиева се яви пред съда по образуваното срещу нея дело за дребно хулиганство след скандал с нейни съседи. "Мис България" 1995 беше задържана в нощта срещу Гергьовден тази година, след като влезе в остри пререкания с хора от кооперацията, в която живее, и дори хвърля сурови яйца по тях.

Съседка заяви, че шефката на популярна модна агенция дори ударила майка й, блъскала по врата на семейното им жилище и обиждала семейството. Пред съда днес Калканджиева се извини за постъпката си и сама определи поведението си като "непристойно", информира NOVA. Обяви, че се е държала така в момент на безсилие и безпомощност. Каза още, че иска всичко това да приключи по-бързо, тъй като и синът й бил потърпевш от случващото се.

Веднага след скандала Калканджиева пожела момчето да отиде с нея в ареста, което предизвика проверка от Агенция за закрила на детето. Пред магистратите "Мис България" 1995 каза още, че делото е "провокация", която цели опетняване на имиджа й.
Калканджиева представи и писмо в нейна подкрепа, подписано от част от съседите й.

Две седмици преди задържането на Калканджиева, съпругът й, Стефан Манов-Тачо, бе задържан и после пуснат под гаранция, след като нанесе побой над друг съсед от същия жилищен блок. Състав на Софийски районен съд присъди глоба от 300 лева по делото срещу бившата Мис България, обвинена в дребно хулиганство. Тя се появи в съда с маска, черна шапка и очила и бе почти неразпознаваема.

снимка:Булфото