На 70-годишна възраст Васил Найденов най-накрая успя да си издейства пенсия. По думи на певеца тя няма да бъде особено висока, нито съвсем ниска, а в размер на 500 лева.

Макар документацията да била изрядна и превърналият се в сага процес на пенсиониране на Кеца да бил финализиран, той все още не е получил парите си от НОИ. Закъснението се дължало на пандемията, но още миналата есен лично министърът на културата Боил Банов гарантирал на певеца и няколко негови колеги, че ще им съдейства да бъдат пенсионирани. Това се случило след като видни представители на естрадната гилдия се събрали и решили да отидат лично в кабинета на Банов и да преговарят с него.

Целият проблем дошъл от изчезналите им навремето документи от Концертна дирекция, което им попречило да докажат стажа си. "Министърът постъпи лоялно, извини ни се и ни покани на среща. Цялата документация най-после е отишла в НОИ, а тя се движеше толкова години и беше в небитието, никой не можеше да разбере какво се случва. Много хора не дочакаха и починаха", коментира естрадният ас. Той е сред малцината, които не се жалят от финансови проблеми въпреки липсата на участия.

Найденов се размина с доста ангажименти, но не е кандидатсват за помощи. "Все пак работя от доста години и въпреки, че не получавам пенсия, имам спестявания. Имам колеги, които нямат дълъг концертен живот като мен и са без пенсии. Дано държавата да се замисли за тях", зове звездата, пише Ретро.