Скандалната вечер на разкрития и агресия във ВИП Брадър приключи с първите номинации очи в очи.

Фолк певицата Кали номинира Евгени Минчев, защото: ,, сипе жлъч и интриги, наранява и злепоставя всички в Къщата".

Вторият, който предложи за изгонване, е Влади Въргала. Тя намекна, че иска да излезе от Къщата, за да запази достойнството си. Според нея и двете му лични драми - проблемите с жена му и алкохола - няма да бъдат преодолени, ако остане в Брадъра.

Като Политбюро Йорданка Христова и Евгени Минчев имаха право да номинират трима съквартиранти. Естрадната легенда смята, че място в Къщата нямат Мартин, Кучкова и Тачо, защото не са достатъчно ВИП. "Не са толкова важни в това, което правят, и нямат успехи", обясни избора си певицата.

Евгени Минчев номинира Камелия Тодорова, защото тя е "скучен гоблен". Вторият му избор беше Тачо, защото не е в Къщата заради собствените си качества, а поради ролята на мъж на жена си. "Той не е достатъчно ВИП за този формат", смята Лорда.

Третият му избор е Ели Гигова, защото не успява да се изяви в Къщата. "Тя е теменужка сред тръни", поетично се аргументира Минчев.

В края на вечерта най-много отрицателни гласове събраха Минчев, Калканджиева, Воче, Кучкова, Мартин и Тачо, които ще се борят за оставането си в Къщата, пише ''Всеки ден''.