Манекенката Венета Кръстева на практика е служебна носителка на титлата „Мис България", без изобщо да е провеждан конкурс, научи „Всеки ден". Красавицата ще представи страната ни на най-престижния конкурс за красота „Мис Свят".

Името на блондинката нашумя преди 2 години. Тогава тя бе титулувана за „Мис България Вселена" и представи страната ни на финала на конкурса „Мис Вселена", чийто съдържател е Доналд Тръмп. Абсолютен прецедент в историята на двата най-известни форума за красота е да участва едно и също момиче.

Това обаче ще се случи, тъй като Кръстева е получила покана от организаторите на „Мис Свят" месец преди самия грандиозен финал. След броени дни родната манекенка заминава за Саня, Китай, където тази година ще се проведе събитието. То е на 19 декември, но преди това участничките ще имат почти месец подготовка.



В официалния сайт на „Мис Свят" са поместени снимки и визитка на Венета. Тя е представена като успешен български модел и организатор на партита. Мечтата й е да създаде клиника за жени, болни от рак. В свободното си време миската обича да танцува, да готви и да пише поезия. Венета също така е и вегетарианец.

У нас досега на „Мис Свят" е изпращана победителката от „Мис България" - конкурс, организиран от Жени Калканджиева и Ирина Папазова.

Втората държеше лиценза за „Мис Свят", но очевидно вече го е загубила, щом от централата сами са взели решение коя българка да ни представи на грандиозния финал. Миналата година на престижното събитие нямахме представителка.

Причината бе, че окичената с короната „Мис България 2014" Симона Евгениева бе избрана само седмици след световния конкурс.
„Явно миналата година Жени и Ирина направиха конкурса, за да замажат положението и да прикрият, че вече са изгубили правата за „Мис Свят", коментират в бранша ситуацията.