Раздялата между Диляна Попова и Асен Блатечки вече е със статута на обществена тайна, но въпреки това нито един от тях не потвърждава и не отрича слуховете. По всичко личи обаче, че двамата не копнеят да споделят моменти заедно, поне не публично. За сметка на това обаче, Диляна Попова направи изненадващо обяснение в приятелска любов към моделката Яна Грудева.

Преди няколко дни красавицата сподели философски мисли по случай рождения си ден, съчетани с кадри от Париж, а последната ѝ публикация е от морето. Кадърът, който заинтригува последователите ѝ е този, в който тя е прегърнала приятелката си на фона на морския бряг, а към него е споделила следната изповед: "Със сигурност осъзнах, че човешките взаимоотношения са най-важното за начина, по който се чувстваш в живота.!:) Щастлива съм с приятелите, които съм си намерила:))!

Благодаря , че ви имам! (няма да тагвам, защото ще бъде дълго, вие си знаете)." Двете с Грудева са най-добри приятелки от години, като преди време Попова обяви, че би се омъжила за нея. Двете обичат да обикалят света заедно, а снимката вероятно е от последната им екскурзия до Занзибар преди няколко месеца.