Бившата телевизионна водеща и модел Гери Дончева се нареди сред първите българи за ваксина срещу Ковид-19. Красавицата, която обича често да присъства на светските мероприятия обяви новината в социалната мрежа и по този начин показа, че е изпреварила доста лекари и хора, които са по-застрашени от коварния вирус. Демонстрацията й е в няколко секундно видео, на което тя позира с розова маска и черна рокля, подходяща повече за парти, отколкото за посещение в болница. Суетната дама не пропуска да свали скриващата я маска, за да я видят добре приятелите й и последователи в Инстаграм.

Ето и каква е и причината Дончева да успее да е сред първите ваксинирани. Амбициозната фурия се изявява като пиар на столична болница и именно поради това е получила правото да се боцне преди много от съмишлениците си в родния шоубизнес.

Дали заради показността или поради други причини, имунизацията й предизвика бурия от възмущения. "Нали от ваксината трябваше да се възползват само хората от първа линия?!", недоумяваха потребители на социалната мрежа. Гери обаче излезе от ситуацията по следния начин: "Направих го за да подкрепя хората, които се страхуват от ваксината. Нарочно изчаках 2 часа и след това записах видеото. За момента се чувствам добре, няма ми нищо", твърди хубавицата.

"Официално съм ваксинирана! Работата ми в болница ми даде възможността да съм сред първите, които имат досег с чудотворната течност и се радвам, че мога да дам пример с действието си на всички онези, които изпитват страхове, имат съмнения за конспиративни теории и имат несигурност. Ваксината е тип РНК, на Файзер", казва още Дончева.

Според думите й състоянието й е отлично след интервенцията. "Нищо не се е променило - чувствам се както във всеки друг ден - нормално и здрава", категорична е тя. Вторият етап на ваксинирането ще се случи след 21 дни от първата манипулация. Манекенката се зарече, че и тогава ще качи пост по темата. До тогава тя ще държи в течение последователите си ако се проявят някакви странични ефекти или телесно неразположение например.